Premijer liga: Trojka Sloge protiv "Želje"

M.Z.
Foto: FK Željezničar

DOBOJ - Fudbaleri Sloge upisali su treću pobjedu ove sezone u Premijer ligi BiH, Dobojlije su na svom terenu nadigrale Željezničar rezultatom 3:0, u odgođenoj utakmici drugog kola.

Izabranici Vlade Jagodića mogli su i sa mnogo većom razlikom da trijumfuju u ovom susretu, ali nisu imali dovoljno koncentracije u samoj završnici prvog poluvremena iako su bili u dosta izglednim prilikama.  

Prvo poluvrijeme donijelo je viktoriju pred golom ekipe iz Sarajeva koja je u dva-tri navrata imala dvije poluprilike. Prvu ozbiljniju priliku na utakmica imala je Sloga u 11. minutu. 

Korner je izveo Toni Jović, Miloš Nikolić pokušao glavom da bi golman Vedad Muftić bio na pravom mjestu. Nepuna dva minuta kasnije Srđan Grabež se probio po lijevoj strani i centrirao loptu, Dejan Vidić bio najviši u skoku mada je promašio gol iz izgledne prilike. 

Sjajnu priliku imao je Jović u 15. minutu kada je sa lijeve strane šutirao i pogodio stativu. U 36. minutu ponovo su sarađivali Danilo Šipovac i Jović koji je nakon centaršuta sa desne strane tukao glavom, a Muftić krajnjim naporom izbacio loptu u korner koja je išla u gol. 

Domaćin je poveo u 43. minutu. Gostujući golman slabo je izbacio loptu iz svog šesnaesterca koju je na nekih 20 metara od gola prihvatio Jović i krenuo naprijed te matirao Muftića. Bio je to prvi pogodak iskusnog napadača u dresu Sloge. 

Početak drugog poluvremena donio je malo agresivniju igru gostiju koji su stvorili nekoliko prilika, ali nisu našli put do mreže Nemanje Šćekića koji je uglavnom bio besposlen na ovom susretu mada je bio siguran kada je intervenisao. 

U 51. minutu Ćosić je opasno zaprijetio baš kao i Alison u 66, da bi Šćekić oba puta bio na pravom mjestu, a potom se na drugoj strani u idealnoj prilici našao Jović čiji pokušaj je odbranio Muftić i loptu izbacio u korner. 

Jović je izveo udarac iz ugla, Dejan Vidić bio najviši u skoku te matirao golmana "Želje". 

Bio je to četvrti pogodak iskusnog napadača ove sezone dok je svoj peti, a Slogin treći, postigao iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade. 

Kazneni udarac izborio je rezervista Pavel Baranov kojeg je u šesnaestercu oborio Alison. 

Ovim golom Vidić se izjednačio sa Nemanjom Bilbijom na vrhu liste strijelaca. Obojica imaju po pet pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana