Predstavljen novi trener - Žižović želi iskorak u Evropi

G.S.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Mladen Žižović je zvanično predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Borac. Ugovor je potpisan na godinu dana s opcijom produženja saradnje.

Banjalučki klub će biti šesti tim u trenerskoj karijeri Mladena Žižovića. Novi trener je željan dokazivanja-

-Zaista mi je čast da preuzmem Borac, u klub gdje sam nekada igrao i stekao prijatelja s kojima sam ostao u kontaktu. Imam posebne emocije, kćerka mi se ovdje rodila i vežu me sjajne uspomene. U ovom momentu je ovo velika obaveza. Nadam se da ću ovu priliku iskoristiti da opravdamo povjerenje i postavimo Borac na mjesto gdje je bio dosad i da napravimo iskorak u Evropi, da potvrdimo rezultate koji su napravljeni prošle  godine. Čestitam kolegi Vinku Marinoviću na svemu što je uradio i kako je postavio tim i želimo da nastavimo utabanim putem. Ne bih da zvuči kao floskula željan sam izazov i velikih mečeva. Nadam se da će nas i žrijeb pomaziti i da će Borac  da igra dugo u Evropi- rekao je Žižović.

Ono što je jasno da će Borcu biti potrebna pojačanja, posebno u veznom redu.

-Potrebna  nam je temeljna analiza u narednih nekoliko dana. Za manje od četiri nedjelje je utakmica u Evropi ali ne smijemo da napravimo pogrešne korake. Sigurno je da će biti pojačanja. Evidentno ostali bez igrača u veznom redu. Sigurno da ćemo reagovati i dovesti provjerene igrače koji imaju ambiciju- dodao je Žižović.

Sportski direktor Oliver Jandrić je veoma zadovoljan brzim dogovorom.

-Žižović je dobro poznato ime u BiH. Nastupao je 14 godina u Premijer ligi. Trenerskim poslom se bavi od 2017 godine.  Radio je pet klubova ovo mu je šesti . Obavljali smo razgovore s trenerima i zaključak svih nas je da je  Žižović najbolje rješenje. Nosio je dres našeg kluba, poznaje mentalitet. igrački kadar i stanje u BiH fudbalu. Vrlo brzo smo se dogovorili. Ambicije su nam se poklopile. Veliki izazovi su pred nama,  želja je iskorak u evropskim takmičenjima, te potvrđivanje dobrih rezultata u BiH. Mladen je spreman da se nosi s tim. Relativno je mlad trener, željan je dokazivanja. U narednom  periodu ćemo pokušati da dovedemo pojačanja na deficitarnim pozicijama – istakao je Jandrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana