Predragović odveo Borac u Evropu

D.D.
Predragović odveo Borac u Evropu

BANjALUKA - Borac je izborio izlazak u Evropu. Banjalučani su u derbiju 30. kola savladali Sarajevo 1:0 i tako povećali prednost u odnosu na najbližeg pratioca na sedam bodova, ali su pobjegli trećeplasiranom Željezničaru na devet tri kola prije kraja i tako će četvrtu godinu zaredom igrati međunarodna takmičenja.

U prvom dijelu nije bilo velikih prilika. Vrijedi istaći samo pokušaj Nikole Ninkovića iz slobodnog udarca kada je lopta zakačila živi zid i otišla u korner. Zatim je pokušao Momčilo Mrkaić i pogodio je pravo u golmana Sarajeva Dizdarevića.

Sarajevo je moglo da opasnije zaprijeti u 38. minutu. Kjereme je prošao odigrao za Almedina Ziljkića koji nije uspio da zahvati loptu kako je želio. U samom finišu prvog dijela gosti su ostali sa igračem manje. Glavni sudija Miloš Gigović je pokazao drugi žuti Muharemu Traki,  a ova odluka je izazvala velike proteste gostiju.

U nastavku je sjajnu reakciju pokazao Jakov Blagaić. Vezista Borca je pokušao "makazicama" i pogodio je stativu. Tenzije su zatim podignute nakon starta nad Blagaićem i Džafićem, kada je sudija Gigović pokazao drugi žuti karton i treneru Sarajeva Mirzi Varešanoviću.

Brojčanu nadmoć Borac krunisao je golom u 87. minutu. Aleksandar Subić je ubacio loptu, sjajno se snašao Fedor Predragović koji je glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje na Gradskom stadionu.
Sarajevo je u finišu moglo do izjednačenja, ali nije pogodio Mustafić.

DSelektor na tribinama

Derbi meč Borac - Sarajevo pratio je i selektor BiH Faruk Hadžibegić, kao i selektor mlade selekcije Igor Janković.  U svečanoj loži je bio i bivši trener gostujućeg tima Mehmed Janjoš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana