Predrag Ristanović, štoper Zvijezde 09: Šteta što sad odlazimo na pauzu

Darko Pašagić
Predrag Ristanović, štoper Zvijezde 09: Šteta što sad odlazimo na pauzu

BIJELjINA - Fudbaleri Zvijezde 09 u posljednjem, 18. kolu prvog dijela šampionata savladali su Široki Brijeg sa 3:0, a jedan od junaka pobjede bio je štoper premijerligaša iz etno-sela Stanišići Predrag Ristanović, koji je načeo mrežu Hercegovaca u 28. minutu.

Bio je ovo njegov prvi pogodak za klub u koji je došao ljetos, ali veoma važan jer je najavio treću pobjedu Zvijezde 09 u sezoni, kojom su zadržali kakav, takav priključak za ostalim konkurentima u borbi za opstanak.

- Presrećan sam što sam načeo Širokobriježane i tako trasirao put kao pobjedi. Drago mi je i zbog prvenca u dresu Zvijezde 09, koji je najava mojih još boljih partija u drugom dijelu sezone. Ovaj gol će mi puno značiti na samopouzdanju, kao i ova pobjeda, kojom smo krenuli ka ostvarenju cilja - naglasio je Ristanović, koji je ljetos iz Krupe došao u redove kluba iz etno-sela Stanišići.

I dok je većina klubova iz elite BiH jedva čekala odlazak na zimsku pauzu, izgleda da takav slučaj nije sa Zvijezdom 09.

- Prava je šteta što odlazimo na pauzu, jer smo nažalost tek u finišu jeseni počeli da pružamo daleko bolje partije. Sigurno smo jedina ekipa kojoj nije baš drago što se sada prekida prvenstvo, jer smo tek proigrali - nastavio je Ristanović.

Odigrao je tek sedam utakmica ove sezone i u svakoj od njih na terenu je proveo 90 minuta.

- Nisam baš dobijao priliku dok je trener bio Mihajlo Jurasović, ali šta da se radi. Kada je na kormilo došao Darko Milisavljević, konačno sam zaigrao i nadam se da sam se igrama bar malo odužio za ukazano povjerenje. Ono što je dobro i ekipa je njegovim dolaskom zaigrala znatno kvalitetnije. Promijenio je formaciju na terenu. Sada igramo sa dva zadnja vezna, što je rezultovalo tim da smo znatno čvršći u odbrani i da znatno teže primamo golove - rekao je Ristanović.

Po njegovom mišljenju najveći krivac za posljednje mjesto Zvijezde 09 na kraju jesenjeg dijela prvenstva je nedovoljan uigranost.

- I dok su ostali klubovi ljetne pripreme radili u gotovo kompletnom sastavu, kod nas se tim sklapao praktično u toku prvenstva. Naime, veliki broj igrača je došao znatno kasnije, kada se šampionat već zahuktao. Sve je to trebalo uigrati, a plod tog rada je počeo da se realizuje tek u finišu jeseni - istakao je Ristanović.

U posljednja tri jesenja kola savladan je aktuelni šampion Zrinjski, doživljen je tijesan poraz od jesenjeg prvaka Borca i osvojeni su bodovi protiv Širokog Brijega.

- Sve su to ekipe iz samog vrha fudbala BiH i u tim utakmicama smo pokazali da imamo tim, koji po kvalitetu ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi. Zato vjerujem da iako, prilično bodovno zaostajemo, u nastavku sezone možemo izboriti opstanak. Očekujem i da veći dio sadašnjeg sastava ostane na okupu, da odradimo kvalitetne zimske pripreme i da onda krenemo u lov za direktnim konkurentima. Zaostatak je prilično veliki, ali ima još 15 kola, što je sasvim dovoljno da se izbjegne selidba u niži rang - dodao je 22-godišnji Ristanović.

Poslije zajedničkog ručka, koji je upriličen nakon pobjede nad Širokim Brijegom fudbaleri Zvijezde 09 otišli su na zimsku pauzu, koja bi prema prvim najavama trebalo da traje do 10. januara.

Uslovi

Iako su jesen završili na posljednjoj poziciji u premijerligašu iz etno-sela Stanišići sve funkcioniše besprijekorno.

- Imamo idealne uslove za treniranje, svi u klubu se trude da nam maksimalno izađu u susret, primanja su redovna i stvarno sve funkcioniše u najboljem redu. Jedino su zakazali rezultati - naglasio je prvotimac Zvijezde 09 Predrag Ristanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana