Pred fudbalerima Borca treća pripremna utakmica

Darko Dragičević
Pred fudbalerima Borca treća pripremna utakmica

ANTALIJA - Pred fudbalerima Borca je treća pripremna utakmica u Antaliji. Banjalučani će odmjeriti snage sa austrijskim Tirolom, a meč je u 14 časova.

Fudbaleri Borca odigrali su do sada dvije kontrolne utakmice na pripremama i u obje su poraženi identičnim rezultatom (Baltika 0:2 i Pjunik 0:2). Do kraja priprema ekipa trenera Vinka Marinovića odigraće još tri kontrolne utakmice, sve s ciljem da se što bolje pripreme za Kup BiH kao i za nastavak prvenstva.

Jesenji šampion želi da zadrži trenutnu poziciju i da nastavi sa odličnim partijama koje su ga krasile tokom prvog dijela sezone. Za to je izuzetno važan ovaj period.

Defanzivac Maks Juraj Ćelić bio je odličan u jesenjem dijelu šampionata, ali ističe da ekipa još nije pokazala svoj puni potencijal.

- Nismo još ostvarili trijumf na pripremama, ali to nas ne zabrinjava. Ono što je najbitnije je da smo popravili neke stvari u našoj igri. Na to smo fokusirani, da isprobamo neke nove stvari i u drugi dio šampionata uđemo još jači. Želimo da popravimo našu igru i da pokažemo da se zasluženo nalazimo na prvoj poziciji i u nastavku šampionata. Iako smo u prvom dijelu sezone bili zaista uspješni, mislim da nismo pokazali sav svoj potencijal. Imamo veoma kvalitetnih igrača u timu, koji mogu da budu još bolji, i sav fokus je na tome da se kvalitetno pripremimo u Antaliji. To je jedini cilj - istakao je Juraj Ćelić.

Iskusni defanzivac ističe da je atmosfera odlična, uz dosta smijeha, ali da na treninzima “sve pršti”.

- Kad radimo, onda je maksimalan fokus, a mimo toga zaista je atmosfera dobra. Ima dosta smijeha i uz to je lakše podnijeti sve napore koji su pred nama - dodao je Maks.

Njegov kolega iz defanzivne linije Nikola Pejović takođe vjeruje da ekipa može još bolje.

- Pred nama je treća pripremna utakmica. Sigurno je da želimo da kroz svaki trening i meč dodatno napredujemo. Iako nismo ostvarili trijumf niti postigli gol u dva kontrolna meča, to nas ne zabrinjava. Stvorili smo veliki broj šansi, a neka golovi dođu kad počne prvenstvo BiH. Uigrali smo brojne nove stvari koje će nam dobro doći u nastavku prvenstva - rekao je Pejović.

U klubu ističu da je cilj u nastavku jasan.

- Sve ono dobro što smo napravili u prvom dijelu sezone moramo da pokažemo i u nastavku. Oborili smo rekorde, ali to ništa ne znači ako ne nastavimo u istom ritmu. Zbog toga želimo da se što bolje spremimo jer je jasno da je naš cilj samo jedan, a to je da pokušamo da osvojimo duplu krunu - dodao je Pejović.

Tirol

Austrijski Tirol je jesenji dio šampionata završio na 11. poziciji i biće dobar test za Banjalučane. Glavna opasnost prijetiće od slovenačkog napadača Nika Preleca. Mladi fudbaler je na pozajmici iz Kaljarija, a svojim partijama je već skrenuo pažnju i kvalitetnijih klubova koji žele da ga otkupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana