Banjalučani "ciljaju" novi iskorak u Evropi (PAOK-Borac, 3:2)

GS
Banjalučani "ciljaju" novi iskorak u Evropi (PAOK-Borac, 3:2)

BANjALUKA - Fudbaleri Borca od 19.30 časova na stadionu “Tumba” protiv PAOK-a igraju prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako je svima jasno da je prvak Grčke, koji po “Transfermarktu” ima nešto više od 12 puta skuplju ekipu od “crveno-plavih”, apsolutni favorit, u taboru “Velikana iz Platonove” žele da naprave još jedan iskorak na međunarodnoj sceni. U prvom kolu poslije dvomeča i boljeg izvođenja penala eliminisali su albanskog šampiona Egnatiju, čime je obezbijeđeno još najmanje šest evropskih utakmica, ali i bar siguran plej-of za Ligu konferencije. Sa druge strane, ekipi PAOK-a ovo je prva evropska utakmica u aktuelnoj sezoni.

Prvo poluvrijeme

Prvih 45 minuta vidjeli smo četiri gola, po dva sa obje strane.

Domaćini su poveli u 17 minutu golom Koulierakisa, da bi četiri minute kasnije crveno-plavi izjednačili. Precizan sa bijele tačke bio je Herera.

Novo vođstvo ekipe iz Soluna zabilježeno je u 39. minutu, ali se Banjalučani ne predaju te u posljednjem minutu prvog dijela utakmice ponovo izjednačavaju. Mrežu PAOK-a ovoga puta pogađa Kulašin.

Drugo poluvrijeme

Na startu drugog dijela mogao je Borac i do vođstva. U dobroj prilici se našao David Vuković koji nije pogodio.

Veliki problem na ovom meču bili su prekidi. U 51.minutu Despodov je izveo korner, golman Borca Damjan Šiškovski je lope procijenio let lopte i ona je došla do Trust Ekonga koji je donio novo vođstvo.

Paok je mogao da poveća prednost nakon prodora Andrije Živkovića a on je u igru ušao u drugom dijelu. Reprezentativac Srbije je ubacio loptu u šesnaesterac gdje je Kulašin intervenisao ispred Samare i iskupio se za svoju grešku.

Sastavi

PAOK: Kotarski, Sastre, Trost-Ekong, Kulierakis, Baba, Ozdoev, Švab, Despodov, Murg, Taison, Tomas

BORAC: Šiškovski, Kvržić, Majers, Karolina, Erera, Grahovac, Skorup, Kulašin, Savić, Vuković, Lukić

Revanš

Revanš susret Borca i PAOK-a biće odigran 31. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom u 21 čas. Karte za tu utakmicu puštene su juče u prodaju. Cijena ulaznice za istočnu tribinu je 20 maraka. Pristalice Banjalučana, koje ovaj duel žele da posmatraju sa zapadne tribine za sektore A i D moraće da izdvoje 30, a sektore B i C 40 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana