Poznati fudbaler danas živi kao beskućnik

G.S.
Poznati fudbaler danas živi kao beskućnik

Čuveni engleski fudbaler Pol Gaskonj danas živi kao beskućnik, a vratio se u udruženje anonimnih alkoholičara.

Ovaj 56-godišnjak, koji se decenijama borio sa zavisnošću od alkohola i problemima sa mentalnim zdravljem, kaže da živi u kući svog agenta, jer je izgubio gotovo sve što je zaradio, prenosi “The Sun”. 

Nakon završetka karijere, život bivše legende Njukasla, Totenhema, Lacija i Rendžersa je izmakao kontroli. “Gazzina” borba sa alkoholom dovela ga je do zatvaranja ili odvajanja u više navrata tokom godina. To uključuje prekršaje u vožnji u pijanom stanju. 

Sedmi put je otišao na rehabilitaciju od zavisnosti o alkoholu 2014. godine, kada je posjećivao kliniku što ga je koštalo 6.000 funti mjesečno u Sautemptonu. Očajan da se otrijezni, “Gaza” priznaje da je sada “tužni pijanac” koji pije “u zatvorenom” umjesto da izlazi, prenose Nezavisne.

“Ljudi poznaju Pola Gaskonja, ali Gazu, niko ne zna. Čak i ja ponekad. Mislim da nisam iznevjerio nijednog trenera, igrače ili navijače. Ako sam ikoga iznevjerio, to sam bio ja sam”, istakao je fudbaler.

Smatran je jednim od najvećih fudbalera svoje generacije, igrao je 57 puta za Englesku. U najgorem slučaju potrošio je 20.000 funti da bi mu u stomak stavili kuglice protiv alkohola kako bi pokušao prestati piti. U intervjuu 2021. priznao je da će “uvijek biti alkoholičar”.

Tata troje djece, koji je priznao nasilje prema prvoj ženi Šeril, sada živi u kući agentice Kejti Dejvis u Dorsetu.

“Nazvao sam Kejti u novembru prije nekoliko godina i počeo plakati zbog onoga što sam uradio sebi i drugim ljudima. Bio sam u zatvoru i na rehabilitaciji, šmrkao sam kokain sa daske na vc šolji i još mnogo toga. Sada živim kod nje u stanu”.

“Ako želim da bude loš dan, jedino što moram je da odem u pub, a ako želim da bude dobar dan, onda ću otići da pecam. To nije problem nego ono što dolazi poslije kada dođem kući i pogledam telefon i vidim 30 poziva na piće pa odmah znam da sam u nevolji. Zaista je lako, samo što moram da se klonim opasnih mjesta. Ne krivim nikoga trenutno iako sam krivio mnoge ljude dok sam pio. I nikada neću odustati, trenutak kada odustanem će biti onaj kada umrem. Nastaviću da se borim”, poručio je slavni Englez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana