Poznat tim Egnatije za Borac

Darko Dragičević
Poznat tim Egnatije za Borac

ROGOŽIN - Šampion Albanije Egnatija završila je pripreme u Sloveniji i sada se u potpunosti okrenula pripremama za meč sa banjalučkom Borcem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Albanski mediji navode da je već poznat sastav, ali i sistem igre za prvi meč u Banjaluci. Navodno trener Edlir Tetova sprema ekipu da igra u sistemu 3-5-1-1.

Trener ne voli klasičnu igru sa dva napadača, već želi da ima jednog polušpica koji može da kreira i da se slobodno kreće ispred linija odbrane i unosi pometnju.

Na golu je siguran Alen Šeri, dok će trojku ispred njega da čine reprezentativac Azerbejdžana Zamilj Alijev, te Fransoa Dilis i Arbenit Džemalijev. Borac tu mora da iskoristi sporost zadnje linije, kao i činjenicu da su slabi pod pritiskom rivala.

Egnatija koristi pokretljive ving bekove koji mogu da budu veoma opasni u napadu, jer se često ubacuju a to su Abduraman Fangaj po desnoj i Edison Ndreka po lijevoj strana. Oni se često odlučuju i na udarce iz daljine ako dođu u dobru poziciju

Najveći problem Albancima je odlazak Brazilca Fernanda Medeiroša, koji je bio ključni faktor u veznom redu, kao i napadača Montebegra. Tako će Albano Aleksi da u veznom redu pomažu Melih Ibrahimoglu i Arbin Zejnuli.

Jedina dilema u albanskom timu je ko će krenuti iza napadača Samuila Bakajoka, koji je došao u ovom prelaznom roku. U kombinaciji su povratnik u tim Redi Kasa koji je igrao za Olimpiju te najbolji igrač albanske lige prošle sezone Regi Luškja.

- Zadovoljan sam kakao smo bavili pripreme. Sad smo u potpunosti okrenuti ka Borcu. Vidimo da je kod njih bilo dosta promjena, od novog trenera do igračkog kadra, tako da nastojimo da prikupimo što više informacija kako bismo se što bolje spremili za taj meč. Dobro smo radili, već otprilike znam u kakvom sastavu ćemo igrati u prvom meču, ali to ipak ne bih da otkrivam - rekao je trener Tetova za portal “Panorama”.

Bez pobjede

Egnatija je na pripremama u Sloveniji odigrala tri meča u kojima je ostvarila dva remija i doživjela jedan poraz. Odigrali su dva puta 2:2 protiv Ružomberoka i Maribora, dok su poraženi od podgoričke Budućnosti. Ekipa je na pripremama pokazala karakter, jer se dva puta vraćala iz rezultatskog minusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana