Potpisan ugovor o sistematskim pregledima sportista

M.Z.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić i direktor JZU Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske Boris Međedović potpisali su Ugovor o organizovanju sistematskih pregleda mladih sportista takmičara starosti od 15 do 18 godina.

- Zdravstvena zaštita sportista je izuzetno važan segment, pogotovo kada govorimo o mladim sportistima i to je razlog za nastavak saradnje sa Zavodom. Za ove namjene obezbijedili smo sredstva u iznosu od 220.000 maraka jer redovni sistematski pregledi preveniraju mnoge neželjene situacije, a zdravlje mladih sportista je ispred svih takmičenja i rezultata - istakla je Čabrić.

Ona je naglasila da će sistematski pregledi biti vršeni u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj zaštiti sportista.

- Ugovorom su obuhvaćeni sportisti od 15 do 18 godina starosti, vrhunski sportisti, sportisti sa invaliditetom, kategorisani sportisti kao i sportisti do 18 godina koji nemaju zdravstveno osiguranje u Republici Srpskoj - pojasnio je Međedović.

Ovim ugovorom biće obezbijeđeni sistematski pregledi za oko 3000 sportista, a definisano je da takmičar može učestvovati na takmičenju ako je prije početka polusezone utvrđena njegova opšta i posebna zdravstvena sposobnost.

Sportisti do 15 godina starosti takođe će imati obezbijeđene sistematske preglede, za koje je sredstva obezbijedio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana