Portugal deklasirao BiH u Zenici!

GS
Portugal deklasirao BiH u Zenici!

ZENICA - Fudbalska reprezentacija BiH ponižena je na Bilinom polju od selekcije Portugala, a rezultat na kraju utakmice glasio je 0:5.

Porazom na stadionu Bilino polje su ugašene posljednje nade Zmajeva da mogu do direktnog plasmana na prvenstvo Evrope mada ostaje nada da se to uradi kroz baraž.

Utakmica je od samog početka izgledala veoma loše po reprezentativce BiH, a prvi gol su primili već u petoj minuti. 

Žoao Feliks je šutirao, a lopta je poslije odbijanja od noge Hadžikadunića u ruku pogodila Barišića koji je bio u petercu kod našeg gola.

Odgovornost je preuzeo Kristijano Ronaldo i pogodio sa bijele tačke za vodstvo Portugalaca.

Nakon toga, igra „Zmajeva“ u potpunosti se raspala, a pravi potop je tek uslijedio. 

Do poluvremena su igrači BiH primili još čak četiri gola. 

Prvo je Kristijano Ronaldo  postigao svoj drugi gol u 20. minuti, da bi samo šest minuta kasnije Bruno Fernandeš sjajno zatresao mrežu Šehića. 

Nakon toga je Žoao Kanselo  pogodio pravim projektilom sa ivice šesnaesterca pogodio, a do kraja prvih 45 minuta upisao se u strijelce i Žoao Feliks, koji je postavio, ispostaviće se, konačni rezultat već u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je bilo znantno mirnije. Portugalci su stali na loptu, a naši fudbali su imali tek poneku priliku da se približe golu gostiju, mada i u tim situacijama nisu izgledali previše dobro.

Portugal je tek pravio nekoliko prilika u drugom poluvremenu, ali ni oni nisu željeli riskirati povrede u utakmici u kojoj je pitanje pobjednika bila poznato. 

Ovim porazom reprezentacija BiH se i zvanično oprostila od direktnog plasmana na Euro.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana