Poraz Zvezde od Bodea, Mimović sačuvao nadu

Tanjug
Poraz Zvezde od Bodea, Mimović sačuvao nadu

BODO - Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras od norveškog Bode Glimta rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Golove su postigli Oden Bjertfut u 52. i Isak Mata u 62. minutu, a za Zvezdu "rezervista" Ognjen Mimović u 75. minutu.

Od samog početka bilo je jasno da je Zvezdin trener Vladan Milojević kao osnovni cilj postavio da se odbrani, a u napadu "šta se uradi - uradi".

U prvom poluvremenu Fredrik Ševold je sjajnim udarcem sa dvadesetak metara u 37. minutu pogodio prečku, dok je sedam minuta kasnije poništen pogodak Šerifa Ndiajea zbog "malog" ofsajda.

U nastavku poslije samo pet minuta igre veliku priliku za Norvežane propustio je Jens Peter Hauge, da bi već u sljedećem napadu defanzivac Bjertuft iskoristio grešku crveno-bijelih i glavom savladao nesigurnog Marka Ilića, koji je izašao i zakasnio da interveniše.

Zvezda je poslije primljenog gola krenula nešto ofanzivnije, ali je posle odličnog kontranapada u 62. minutu Isak Mata fantastično šutirao sa desne strane i pogodio pod prečku Ilićevog gola.

Milojević je reagovao i umjesto Ivana Ilića i Ndiajea na teren poslao Felisija Milsona i Bruna Duartea, prethodno i Ognjena Mimovića umjesto Milana Rodića.

Uslijedile su šanse za Pitera Olanjinku i Mirka Ivanića, da bi "gol nade" postigao Mimović poslije centaršuta In-Boma Hvanga.

Revanš meč igra se na Marakani 28. avgusta od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana