Poraz Borca koji daje nadu

Dejan Kondić
Poraz Borca koji daje nadu

TORŠAVN - Fudbaleri Borca poraženi su u Toršavnu od Ki Klaksvika sa 2:1, u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sve vrijedno pomena viđeno je u prvom poluvremenu. Domaći su bolje ušli u utakmicu. Dvije velike šanse imali su u svega dva minuta. 

U četvrtom, lopta je stigla do Arnija Frederiksberga, a Borčev čuvar mreže Damjan Šiškovski uspio je da je  skrene, a ona je potom pogodila stativu, pa prečku.

Svega minut kasnije poslije kornera Farana, lopta je na vrhu kaznenog prostora stigla do Joanesa Danijelsena, čiji udarac je sjajno odbranio Šiškovski i izbacio loptu u novi korner.

Sve je to bio uvod u pogodak domaćih u desetom minutu. Zoran Kvržić je veoma loše odigrao povratnu loptu prema golmanu Šiškovskom, a do nje je stigao kapiten Farana Pal Kletskard i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0.

Borac je do izjednačenja došao u 31. minutu. Jovo Lukić je dobio loptu sa lijeve strane, obišao golmana Farana, šutirao, a defanzivci domaćih su se spetljali i ubacili loptu u sopstvenu mrežu. Autogol je djelo Aleksandera Berntsona.

Igrao se 35. minut kada je zbog jednog starta nad Danijelsenom, Borčevom Sebastijanu Ereri, sudija Marek Radina prvo pokazao žuti karton, ali je nakon poziva iz VAR sobe pregledao snimak, poništio odluku i lijevom beku Banjalučana pokazao crveni karton.

Minut kasnije Frederiksberg je izveo slobodan udarac po zemlji, a do lopte je stigao Kristofer Edemarksbaken i matirao Šiškovskog za 2:1.

Veliku priliku imao je Borac u 42. minutu. Damir Skorup je izveo udarac sa lijeve strane, Marko Vukčević, koji je pet minuta ranije zamijenio Stefana Savića, glavom je prebacio loptu do Lukića koji je šutirao, lopta se na kraju odbila do Srđana Grahovca, koji sa tri-četiri metra pogodio prečku.

U drugom poluvremenu Borac sa igračem manje nije dozvolio da primi još jedan gol, pa je ostalo 2:1 za Ki Klaksvik. 

Revanš je na programu sljedećeg četvrtka od 21 čas na "Gradskom stadionu" u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana