Pomoćni trener Borca realan: Bolji tim ide dalje

Darko Pašagić
Pomoćni trener Borca realan: Bolji tim ide dalje

BANjALUKA - Pomoćni trener Borca Bojan Puzigaća, koji je vodio Borac na obje utakmice protiv PAOK-a u odsustvu suspendovanog šefa stručnog štaba Mladena Žižovića, poslije revanša u Banjaluci je istakao da dalje ide bolja ekipa i da nema šta da zamjeri svojim fudbalerima.

Poslije 3:2 na solunskom stadionu “Tumba” u prvom duelu grčki prvak slavio je i u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovog puta bilo je 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Tomas Murg u 25. minutu.

Abdul Rahman Baba je dobro prošao, potom je Magomed Ozdoev odigrao povratnu loptu do Murga, koji je čuvara mreže Borca Damjana Šiškovskog uhvatio na krivoj nozi i pogodio za, ispostaviće se kasnije, jedini pogodak na ovoj utakmici. Prije toga fudbaleri PAOK-a pogodili su i prečku, ali bez obzira na sve, ni u revanšu Borac nije bio u podređenom položaju i nije razočarao.

- Čestitam momcima ne samo na ovom meču nego na ovom dvomeču, pokazali su kako se bori za klub i grad. Moramo biti iskreni, PAOK je bio bolji, ide zasluženo dalje, čeka nas za sedam dana jako bitna utakmica, jako težak put. Imamo sedam dana da se regenerišemo, idemo dalje. Naredna utakmica je jako bitna za naše ciljeve, ne tugujemo previše, imamo mnogo posla da radimo - rekao je Puzigaća.

Pohvalio je i grčkog šampiona, kojem će rival u trećem kolu biti prvak Švedske Malme.

- Kvalitetnija ekipa ide dalje, naši momci treba da dignu glavu, pokazali su kako se bori za ovaj klub. Atmosfera je bila sjajna u Banjaluci, želim da zahvalim svim navijačima, nadam se podršci i u narednoj utakmici. Ne pamtim sličnu atmosferu, a u klubu sam već 20 godina kao igrač,  trener - nastavio je Puzigaća.

Borac će svoj evropski put nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje ga očekuje dvomeč sa Ki Klaksvikom sa Farskih ostrva. Prvi susret igra se u gostima 8. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije na Gradskom stadionu.

- Imamo sedam dana da se pripremimo, specifičan put i uslovi, igra se na vještačkoj travi, ekipa koja igra specifičan fudbal, ali ovi momci su profesionalci. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sljedeću utakmicu, koja je istorijska za nas - zaključio je Puzigaća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana