Hrvatska - Maroko sudi sudija koji je djelio pravdu na samo jednoj međunarodnoj utakmici

G.S.
Hrvatska - Maroko sudi sudija koji je djelio pravdu na samo jednoj međunarodnoj utakmici

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) je još jednom iznenadila svjetsku javnost.

Sada je u fokus rasprave stigao izbor sudije za utakmicu Hrvatska – Maroko koja će odlučiti ko nosi kući bronzanu medalju sa Mundijala.

Izbor je pao na domaćeg, katarskog predstavnika, 35-godišnjeg Abdulrahmana Al-Jasima.

Potpuno anonimno ime za koje mnogi smatraju kako je poklon FIFA organizatorima da se zahvale na domaćinstvu i uloženim novcima.

"FIFA stvari – samo s jednom odrađenom utakmicom Abdulrahman Al-Jasim sudi utakmicu za treće mjesto, a Poljak Šimon Marcinjak sa samo dve utakmice sudi finale", objavio je na Tviteru nekadašnji meksički arbitar Felipe Ramos Riso.

Al-Jasim je na Mundijalu djelio pravdu samo na utakmici SAD – Vels u grupnoj fazi, koja je završena bez pobjednika 1:1, uz šest žutih kartona i penal koji je donio "zmajevima" bod.

"Totalno je nepošteno da utakmicu za treće mjesto između Hrvatske i Maroka sudi Abdulrahman Al-Jasim. Time se želi zahvaliti organizatorima Svjetskog prvenstvo", napisao je Đoan Fabregas, bivši sudija u španskoj La Ligi, a danas novinar.

Veliko je pitanje koliko Al-Jasim ima iskustva u ovako zahtjevnim utakmicama, a u Hrvatskoj se nadaju da se neće ponoviti haos sa susreta Holandija – Argentina, kada je sudio mnogo iskusniji i renomiraniji Antonio Mateu Lahos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana