Polufinale fudbalskog kupa “Dr Milan Jelić”: Laktaši šokirali Krupu

G.S.
Polufinale fudbalskog kupa “Dr Milan Jelić”: Laktaši šokirali Krupu

KRUPA NA VRBASU - Veliki korak ka finalu Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” napravili su fudbaleri Laktaša, koji su slavili gostujuću pobjedu protiv Krupe rezultatom 1:0, u prvom polufinalnom meču.

Bio je to obračun lidera šampionata Srpske i njegovog prvog pratioca, a trenutak odluke desio se pred sam kraj susreta.

Kontranapad gostujućeg tima povukao je Dejan Bosančić, koji je proigrao Filipa Jankovića, a ovaj matirao Luku Damjanovića u 90. minutu utakmice.

Inače domaćin je imao mnogo više prilika za postizanje gola, ali nije našao put do mreže Dragana Tadića. U šestom minutu kapiten Krupe Miloš Perović imao je zicer, ali nije zahvatio loptu.

Dva minuta kasnije pokušaj Srđana Mrzića odbranio je Tadić. Prvu šansu Laktašani su imali u 25. minutu, kada je Nikola Babić pokušao da lobuje golmana, da bi u 33. Mrzić na drugoj strani pogodio prečku. Šut Ognjena Škorića u 37. minutu odbranio je Damjanović. U 66. minutu nakon kornera glavom je šutirao Slobodan Đekić, a jedan igrač gostiju izbacio je loptu sa gol-linije.

Četiri minuta prije kraja Stefan Milojević imao je odličnu priliku, ali se Damjanović nije dao. Drugo polufinale sinoć su igrali Borac i Zvijezda 09. Revanš susreti su na rasporedu 3. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana