Pola Prve lige Srpske u strahu od baraža

Darko Pašagić
Pola Prve lige Srpske u strahu od baraža

BANjALUKA - Do kraja Prve lige Republike Srpske ostalo je da bude odigrano posljednjih 270 minuta, a još je mnogo nedoumica u vezi sa donjim dijelom tabele, tako da mečevi 32. kola koji će se odigrati u subotu i nedjelju privlače veliku pažnju fudbalske javnosti.

Činjenica da dvije posljednjeplasirane ekipe ispadaju u niži rang, a da će 15. i 16. tim na kraju prvenstva igrati baraž za popunu Prve lige sa drugoplasiranim klubovima iz drugih liga, grupe zapad i istok, dovela je do toga da pred posljednja tri kola praktično pola lige strahuje da se ne nađe u razigravanju.

Jedan drugoligaš je odavno već poznat. To je Omarska, koja će u ovom kolu dočekati Slaviju, kojoj takođe gori pod nogama, pa treba očekivati da će gosti doći do zlata vrijednih bodova.

Nadu u opstanak polaže još uvijek Alfa Modriča, koja je na 17. mjestu sa četiri boda manje od čak pet ekipa koje imaju po 39 bodova. Modričani u ovom kolu gostuju kod Famosa, koji se nalazi u gornjem dijelu tabele, ali i veoma teško prepušta bodove na svom terenu, tako da bi se već poslije ovog kola nekadašnji šampioni Premijer lige BiH mogli naći u gotovo bezizlaznoj situaciji.

A među tih pet ekipa koje trenutno imaju po 39 bodova, uz već pomenute “sokolove” iz Istočnog Sarajeva, nalaze se još: Sutjeska, Ljubić, Borac i Velež. Najlakši posao u ovom kolu trebalo bi da imaju Fočaci, koji su jedini domaćini i to Rudar Prijedoru, koji se nalazi na čvrstom trećem mjestu, a najteži sigurno prvoligaš iz Nevesinja, koji će gostovati kod novog premijerligaša Radnika. Uz to, biće i silno oslabljen jer zbog žutih kartona u ekipi neće biti čak četvorica igrača: Dejan Popović, Mićo Vukanović, Miljan Gutić i Harun Abaza.

Samo bod više od pet pomenutih timova imaju Romanija, koja gostuje u Banjaluci kod Željezničar Sport tima, kao i Drina, koja putuje u Trebinje, gdje će se sastati sa Leotarom.

Jedini susret u kojem će snage odmjeriti ekipe koje se nalaze u sigurnoj zoni biće odigran u nedjelju na Gradskom stadionu u Banjaluci između BSK-a i Kozare.

Parovi 32. kola: subota, 17 časova: Sloboda (MG) - Ljubić, Radnik - Velež (N), Željezničar Sport tim - Romanija, Sutjeska - Rudar Prijedor, Omarska - Slavija, Famos - Alfa Modriča, Laktaši - Borac (KD), Leotar - Drina (Z), nedjelja, 17.30 časova: BSK - Kozara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana