Početak remonta Partizana: Milije sa Milijom

GS
Početak remonta Partizana: Milije sa Milijom

BEOGRAD - Partizan vapi za remontom, za promjenama. Djeluje da je reprezentativna pauza idealan period da se počne sa rekonstrukcijom, prvo uprave, odnosno da se krene od glave.

Ako se obistine najave, Milorada Vučelića će u fotelji naslijediti Milija Babović, poznati srpski biznismen, kojeg veze sa sportom, a emotivne sa “crno-bijelima”, stavljaju u poziciju maltene jedinog logičnog rješenja u situaciji kad mnogi okreću glavu od velikana sa Topčiderskog brda. Babović je još u junu, baš u periodu kad je Aleksandar Stanojević prihvatio da počne treći mandat, figurirao kao ozbiljno pojačanje Upravnog odbora. Do dana današnjeg nije ušao u klub, a sve promjene koje su se u prvim sedmicama po dolasku novog trenera desile (zamišljene da predstavljaju pokretač razvoja Partizana) bile su više kozmetičke, nego suštinske, sa ljudima koji se nisu bogzna kako pretrgli da mu pomognu.

Tada se govorilo da je i za Babovića namijenjeno članstvo u Upravnom odboru, kasnije potpredsjednička funkcija, a izgleda da je u međuvremenu uslijedio “napredak” do fotelje prvog čovjeka kluba. Opet, ako se desi, jer to je Partizan, u kome nešto čas jeste, čas nije. Istorija nas je naučila da nije gotovo dok se posao ne ozvaniči. Ostaje da se vidi kako će aktuelni vlastodršci izvesti Babovćevu promociju na predsjedničku funkciju, jer je jedini način da se to desi preko Skuštine. A ona se u posljednjim godinama mandata Milorada Vučelića jedva sastajala. I kad je sazivana, bila je ili protokolarna ili je na njoj predsjednik molio delegate da ga smijene, a oni, tobože, nisu htjeli, jer su procijenili da “crno-bijeli” bez njega ne mogu.

S druge strane, nije to na “mig”, potrebne su procedure, sazivi, prijedlozi, ali sve ide ka tome da Babović preuzme rukovođenje klubom kojem je više puta u daljoj i bliskoj prošlosti pomogao. Najčešće finansijama. Ako se desi da Milija Babović sjedne u predsjedničku fotelju, to bi povuklo još nekoliko kadrovskih rješenja. Jedno od najzanimljivijih za javnost se tiče eventualnog povratka Ivice Ilieva, koji baš i nije bio “u ljubavi” sa Vučelićem, na funkciju sportskog direktora umjesto Ivice Kralja. Jedino niko ne govori o odlasku Miloša Vazure, niti je njemu sinula ideja da se skloni poslije očiglednog urušavanja kluba.

Stefanov demanti

Sin Milije Babovića, Stefan, nekadašnji prvotimac “crno-bijelih”, objavom na svom “Instagram” profilu opovrgao je navode da će njegov otac preuzeti Partizan.

- Da stavimo tačku na dugogodišnje (polu)informacije o eventualnom Milijinom preuzimanju predsedničke funkcije Fudbalskog kluba Partizan. Moj otac neće preuzeti tu funkciju. Pomažemo porodično godinama finansijski KK Partizan i FK Partizan, a on lično duže od dve decenije bez ikakvog interesa, naprosto ljudska gromada. Bežimo od lične promocije, te novinskih napisa. Mi pomažemo, jer tako osećamo. Hvala, prijatno - napisao je Stefan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana