Počele pripreme Željezničar Sport tima: Krunić startovao sa 18 fudbalera

D. P.
Počele pripreme Željezničar Sport tima: Krunić startovao sa 18 fudbalera

BANjALUKA - Pod dirigentskom palicom novog-starog trenera Branislava Krunića počele su pripreme banjalučkog prvoligaša Željezničar Sport tima.

Na prvom okupljanju Krunić, koji se poslije pet godina vratio na “Predgrađe” imao je na raspolaganju 18 fudbalera, dok ih je nekoliko bilo opravdano odsutno. U odnosu na prošlu sezonu nedostaju braća Aleksa i Sergej Popović, koji su karijeru nastavili u Sarajevu, Alinzo Pirt je postao novi član Famosa, dok je golman Aleksa Stupar u izboru nove sredine.

- Prvi put sam na klupu Željezničara sjeo 2014. godine i tada smo za tri sezone došli od četvrte lige do prvoligaškog ranga, što je najveći uspjeh kluba. I od tada pa sve do danas sa ovim klubom sam imao odličnu saradnju. Brzo smo se dogovorili, jer imam korektan prijateljski odnos sa čelnicima Željezničara. Pored poslovnog aspekta mi smo i drugari u privatnom životu. Ovo je za mene novi izazov, radostan sam zbog toga. Nastavićemo sa klupskim ciljevima, a to je regrutovanje i razvoj mladih igrača. Cilj nam je ove sezone da se što prije obezbijedimo opstanak i plasman u sredinu tabele - istakao je Krunić.

Direktor Banjalučana Radomir Popović je rekao da će ekipa biti kompletirana u narednim danima.

- Prvom timu priključićemo još nekoliko juniora i cilj nam je da na raspolaganju imamo 24 fudbalera. U narednoj sezoni Prva liga Srpske biće kvalitetnija nego ranije, dosta ekipa ima velike ambicije, a nam je jedini cilj da uz afirmaciju mladih igrača obezbijedimo opstanak - naglasio je Popović.

Prvu kontrolnu utakmicu Željezničar Sport tim odigraće 15. jula protiv Laktaša, a četiri dana kasnije rival je BSK. Tražio se protivnik za 22. jul, jer je otkazan zakazani susret sa zeničkim Čelikom. Protiv Ljubića Banjalučani igraju 29. jula, a “generalka” je zakazana za 5. avgust protiv drugoligaša Crnog vrha iz Jaružana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana