Počele prijave za turnir "Borik 2023": Pobjednicima istorijski nagradni fond

Dejan Kondić
Počele prijave za turnir "Borik 2023": Pobjednicima istorijski nagradni fond

BANjALUKA – Zahuktavaju se pripreme za 48. po redu turnir u malom fudbalu „Borik 2023“, koji će se održati od 25. novembra do 25. decembra.

Nagradni fond je najveći u istoriji, i sa robnim nagradama iznosi oko 60 000 KM. Pobjednička ekipa će osvojiti 23 000 KM, što je takođe najveća svota ikada u „Boriku“ namijenjena šampionu.

Prvi čovjek Sportskog centra „Borik“ Nenad Talić ističe da se na organizaciji predstojećeg turnira radi od aprila, te da je prevashodni cilj da on raste svake godine.

- Malo je sportskih događaja koji ovoliko traju, za dvije godine ćemo proslaviti i 50 godina turnira. To zaista nije mala stvar i imamo čime da se pohvalimo, kako mi, tako i Grad Banjaluka i Republika Srpska. Ono što je bio naš cilj, a mislim da smo uspjeli u tome do sada, jeste da svaki detalj turnira dignemo na viši nivo. Oko 25 000 ljudi je prošlo kroz dvoranu „Borik“ kada je riječ o prethodnom turniru, a ove godine očekujemo i veću posjetu. Takođe, svi učesnici turnira su osigurani, od onog momenta kad krenu iz svojih kuća i nazad. Takođe, već drugu-treću godinu zaredom TV Arena sport prenosi mečeve polufinala i finale i imamo zvaničan podatak da je prošlogodišnje finale gledalo oko milion gledalaca u cijelom svijetu, što za naše uslove nije beznačajan podatak – istakao je Talić.

Otvorene su i prijave za ekipe i trajaće do 21. novembra. Jovica Keserović, već 11. put je rukovodilac turnira.

Najavio je i novu kategoriju – seniorke, koje se na taj način vraćaju na „Borikovu“ veliku scenu.

- Ove godine će se takmičiti ekipe u osam kategorija. To su seniori, veterani 38+, veterani 50+, te četiri selekcije mlađih kategorija (U-16, U-14, U-12, U-10), i seniorke, što je nova kategorija ove godine. Kotizacija za seniore iznosi 200 KM, za veterane je 150, dok su mlađe kategorije i seniorke oslobođeni kotizacije. Broj ekipa je ograničen zbog vremena i prostora. Seniorski turnir broji 64 ekipe, veteranski 38+ 16 ekipa, veteranski 50+ i turnir za seniorke osam ekipa, dok u svim mlađim kategorijama imamo 24 ekipe – rekao je Keserović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana