Pobjeda približava Borac plasmanu u Evropu

Darko Dragičević
Pobjeda približava Borac plasmanu u Evropu

BANjALUKA – Derbi za Evropu! Fudbaleri Borca dočekuju sarajevski Željezničar sa željom da naprave možda i odlučujući korak ka plasmanu u evropska takmičenja i naredne sezone.

Ekipa Vinka Marinovića je trijumfom protiv Igmana pobjegla od rivala i sad sve zavisi od njih i imaju šansu da se četvrtu godinu uzastopno plasira u međunarodna takmičenja.

Borac trenutno ima sedam bodova više u odnosu na najbližeg pratioca a to je upravo naredni rival Željezničar.Trener Vinko Marinović sa puno respekta govori o Željezničaru, čiji igrači polako prihvataju zahtjeve novog trenera Nermina Bašića.

-Željezničar je promijenio trenera, a pobjedom nad Širokim su dobili na samopouzdanju i vratili se  u borbu za Evropu. Mnogo su bolji , trener polako uspijeva da implementira svoje ideje tako da djeluje da mogu još bolje da igraju i sigurno je da igračima treba vremena da se priviknu na neke zahtjeve-istakao je Marinović.

Trener Borca je otkrio da kapiten Aleksandar Subić neće moži da igra i da je za banjalučki klub najbitnije da situaciju drži pod kontrolom.

-Stvorili smo sebi veoma dobru situaciju u kojoj sami odlučujemo o svojoj sudbini. Bliži se kraj šampionata, velika je borba za izlazak u Evropu, kao i opstanak. Trijumf nad Igmanom nam je dobio lijepu prednost u odnosu na rivale u borbi za mjesta koja vode u međunarodna takmičenja i sad imamo šansu da novim eventualnim trijumfom nad Ženjezničarom dođemo veoma blizu ostvarenja cilja – dodao je trener Borca.

Mladi Filip Račić je zamijenio Subića protiv Igmana.

-Dobra dobra partija. Ovo je za njega praktično bio prvi pravi debi od starta jer je ulazio samo protiv Leotara, mlad igrač koji sigurno želi da se dokazuje i naporno radi kako bi u nastavku karijere bio još bolji – poručio je Marinović.

Trener Banjalučana nije želio o prednostima koje je dobio novi trener sarajevskog tima.

-Sigurno je da je kolega Bašić donio novosti u igru Željezničara, oni takođe sad žele više da igraju. Ali ne bih previše o tome postoje i stvari koje su za svlačionicu i koje ću da prenesem svojim igračima. Imamo svoje prednosti koje ćemo nadam se iskoristiti i donijeti pozitivan rezultat – rekao je Marinović.

U tim se nakon odrađee kazne vraća Momčilo Mrkaić. U prošlom nastupu je postigao het- trik protiv Širokog, a bilo je primjetno koliko je nedostajao protiv Igmana, gdje Borca nije uspio da realizuje svoje šanse.

-Sve dobro što smo uradili dosada ostavljamo po strai. Skoncentrisani smo samo na derbi protiv Željezničara. Znamo šta našim navijačima znači ovaj meč i koliku važnost ima i za nas. Očekujemo pravi derbi , odličnu atmosferu i uradićemo sve da ostvarimo pobjedu koja bi nas dodatno približila plasmanu u evropska takmičenja- poručio je napadač.

Mrkaić ističe da je lijepo što je u prošlom kolu postigao tri gola ali da je najbitniji krajnji rezultat.

-Volio bih da postignem gol, ali je individualni učinak manje bitan. Za sve nas je najbitnije da ostvarimo trijumf i da se ekipa na kraju raduje – poručio je Mrkaić.

Navijači Lešinari su takođe prepoznali momenat pa je gotovo kompletan grad oblijepljen plakatima u kojima se poziva na utakmicu. „Svi na stadion“ jasna je poruka najvatrenijih navijača a za one najmlae biće otvorena i Fan zona ispod istočne tribine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana