Piksi odgovara na kritike: Neka nastave ako ih to čini srećnim

GS
Piksi odgovara na kritike: Neka nastave ako ih to čini srećnim

BEOGRAD - Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, odgovorio je na kritike.

Mnogo kritika trpio je Piksi poslije ispadanja Srbije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, a sada je, poslije remija sa Španijom u Ligi nacija, dio konferencije za medije posvetio i tome.

- Imam 59 godina i ne može ništa da me iznenadi. Sigurno da ta pisanja raznorazna ne prijaju, ali ne volim kad me ljudi stavljaju u kontekst kome ne pripadam. Bavim se ovim poslom, trudim se. Stavljati moje ime u kontekst, neću da repliciram nikome, ali nemojte to da radite. Nemojte da me prikazujete u to što nisam, rekao je Stojković.

On se osvrnuo na to šta je njegov posao, a šta nije.

- Ovo me interesuje večeras, i interesovaće me ono što će biti u Kopenhagenu. Interesovaće me to kako će izgledati Vlahović, Mitrović i drugi. Lupam glavu koga da pozovem. Ko će doći, ko će otići. Ja kao selektor odlučujem, tako će biti dokle god sam ovdje. Naravno da nije lako sve to gledati, iako to ne čitam i ne pratim, ali čuješ kada te je neko ispljuvao i izvrjeđao. Ako to nekoga čini srećnim, neka nastavi, ali ja na to neću odgovoriti, meni to vaspitanje ne dozvoljava, dodao je Piksi.

- Nije mi lakše, već razmišljam o Kopenhagenu. Bio je strah da ne primimo pet komada, je l' tako? Tako je bilo i pred Englesku. Tamo smo izgubili, ovdje nismo. Momcima sam čestitao, tako se gazi i to je to, izjavio je iskusni stručnjak i podvukao:

- A ove druge stvari, zaobiđite me. Ja se zovem tako kako se zovem. Dajem sve od sebe da predstavim Srbiju kako treba. Da li znam ili ne znam, to je više nebitno. Bitno je da je moja duša mirna. A rekao sam da problema u srpskom fudbalu ima na izvoz, možemo da se obogatimo od toga, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana