Perica Ognjenović: Srbija igra moderan fudbal

Anadolija
Perica Ognjenović: Srbija igra moderan fudbal

BEOGRAD - Nebojša Petrović - Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak prije podne putuje za Manamu, gde je 18. novembra sa početkom u 16.30 časova očekuje poslednja provera pred početak Svjetskog prvenstva, prijateljska utakmica protiv selekcije Bahreina.

U izjavi za Anadoly Agency (AA), nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije Perica Ognjenović podseća da turnirski sistem takmičenja podrazumeva svakakva iznenađenja:

„Možemo da budemo prvi u grupi, a možemo isto tako da budemo i poslednji. Ništa me ne bi iznenadilo. Ipak, smatram da je selektor Dragan Stojković formirao jednu ozbiljnu ekipu koja igra moderan, takmičarski fudbal i uz malu dozu sreće možemo u Kataru da napravimo sjajan rezultat“.

Ognjenović je sa reprezentacijom SR Jugoslavije bio akter Mundijala u Francuskoj 1998. godine i dobro je upoznat sa liderskim kvalitetima Dragana Stojkovića Piksija.

„Piksiju sam se divio kao klinac, kasnije sam dobio privilegiju da delimo svlačionicu u nacionalnom timu i siguran sam da će svojim znanjem i energijom nastaviti da niže uspehe sa reprezentacijom Srbije. Bez obzira na rezultat u Kataru, treba ga podržati i dati mu šansu da radi na duži vremenski rok jer je kontinuitet jedan od najvažnijih faktora u svakom sportu“, istakao je Ognjenović i naveo primere Belgije, Švajcarske i Francuske:

„Ako se sećate, svi su oni imali krizne periode, propuštali velika takmičenja, mučili se sa smenom generacija. Ali je najvažnije da su imali viziju i da su mudrom strategijom i verom u fudbalske stručnjake sve to prevazišli i napravili sjajne rezultate. Mi smo u svakom slučaju na dobrom putu i treba tako da nastavimo“.

Svojevremeno jedan od najboljih driblera u Evropi ima adute među reprezentativcima Srbije. „Mitrović nikada nije zatajio u dresu sa državnim grbom. Pruža zaista fenomenalne partije i na njega uvek možete da se oslonite, čak i u trenucima kada je vaš tim u inferiornom položaju u odnosu na protivnika. Tu su i Tadić, Vlahović, Kostić... momci koji već duže vreme igraju u ozbiljnim ligama i odskaču kvalitetom“, kazao je Ognjenović. Ima među popularno zvanim ”Orlovima” i igrača koji karakteristikama podsećaju na Pericu Ognjenovića.

„Nemanja Radonjić? Da, podseća malo. Lucidan je, brz, nezgodan za čuvanje. Može da napravi ozbiljnu razliku u korist naše ekipe. Dobro je kad u ekipi imaš puno fudbalera koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Moj dečački idol je bio Milko Đurovski.

Naravno, voleo sam Piksija i Deju (Dejan Savićević, op.a.), ali Milko je imao nešto specifično. Imao je neki poseban šmek. Kada se pojavio u onim hulahopkama, sutradan smo svi na trening došli u hulahopkama“, pričao je Ognjenović.

 

Unos

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana