Penali rastužili Banjaluku

Darko Dragičević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Hrabri Borac nije uspio da se plasira u Ligu Evrope. Nakon penala Ferencvaroš je slavio 4:3(1:1, penali 3:2) i izborio prolazak, a Banjalučanima ostaje utjeha u grupnoj fazi Lige konferencija.

Nažalost prilikom izvođenja penala nisu bili precizni Sebastijan Erera, David Čavić i Srđan Grahovac, pa su gosti slavili.

 Borac je u prvom poluvremenu odigrao taktički još jedan odličan meč. Banjalučani su zatvorili sve prilaze svom golu a jedina opasnost bila su dva pokušaja iz daljine Aleksandra Pešića u petoj i Mohameda Abu Fanija u 12. minutu.

Imali su Mađari više loptu u posjedu tražili su rješenja prodorima ali bez uspjeha.

Na drugoj strani Borac je zaprijetio takođe šutevima iz daljine.

Pokušao je prvo Stefan Savić a zatim i Sebastijan Erera u 28. minutu.

Imali su domaći nekoliko prilika da opasnije krenu ka golu kada su izblokirani pokušaj Dine Skorupa, dok je zaustavljen i Enver Kulašin u prodoru koji je mogao da bude obećavajući.

Nastavak je protekao u sličnom tonu.Oprezno i tvrdo se igralo i čekala se greška rivala.

Ferencvaroš je svoju dočekao u 70. minutu nakon prekida.Osam minuta kasnije Borac je bio u naletu imali su kontru preko Jove Lukića ali su je zakomplikovali i na kraju je izblokiran pokušaj Erere. U sudijskoj nadoknadi velika šansa za goste.

Zakarijesen je nakon ubacivanja poslao loptu pored gola. Otišlo se u produžetak gdje je Borac došao do gola. U 104. minutu erupcija oduševljenja.

Nakon kornera koji je izveo Damir Hrelja najprisebniji bio Bert Majers i poslao loptu u mrežu. Usred slavlja gostujući navijači su bakljama gađali domaće pristalice koje su im zatim uzvratile pa je intervenisala žandarmerija jer je srušen dio ograde..

Ferencvaroš je došao do izjednačenja u 112. minutu.

Golman Filip Manojlović je loše intervenisao i skrivio penal koji je u gol pretvorio Barnabas Varga.

Do kraja nije bilo promjena pa je pobjednika odlučila penal serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana