Partizan više ne računa na Kralja, spremna zamjena

Telegraf
Partizan više ne računa na Kralja, spremna zamjena

BEOGRAD - Promjene u Partizanu su neminovne i one će, kako stvari trenutno stoje, početi od "žile kucavice" kluba iz Humske - sportskog sektora gdje će Ivicu Kralja, poslije dvije neuspješne godine zamijeniti - Ivica Iliev, saznaje Telegraf.

Novi/stari sportski direktor crno-bijelih vraća se na funkciju na kojoj je proveo sedam godina, dok će potonji najvjerovatnije biti "zarotiran" na neku drugu funkciju, koja, bar u ovom momentu, još uvijek nije definisana.

Bilo je vrijeme, pitanje je samo šta se čekalo, jer sportski sektor Partizana nikada nije bio na nižim granama, baš kao i omladinska škola, koja je "direktorovanjem" Vanje Radinovića gotovo "presušila" sa talentima, apsolutno izgubila identitet i prestala da bude oslonac prvog tima kao decenijama ranije.

Otuda su promjene su bile neophodne, na njima je insistirao i sam Aleksandar Stanojević, i to na svim nivoima, kada je pristao da sjedne na klupu Partizana. Njihove sudbine su inače zapravo isprepletane na više načina, jer su prvo bili saigrači u u prvom timu Partizana, pa je zatim Stanojević bio trener Ilievu u svom prvom mandatu u Humskoj, a u drugom je Iliev bio sportski direktor dugogodišnjem saigraču, saradniku i na koncu - prijatelju.

Iliev je, kako je već rečeno, sedam godina bio na čelu sportskog sektora Partizana, za to vrijeme klub je osvojio dvije šampionske titule, "igrao" i prezimljavao u Evropi, klub je živio od prodaje igrača koji su angažovani u tom periodu. Njegovim odlaskom Partizan je u dvije godine izgubio tu nit i došapo u situaciju da grca u prelaznim rokovima, da često nema rješenja...

Ivici Kralju ističe ugovor u Partizanu i sva je prilika da će on biti produžen, ali na nekoj drugoj poziciji. Mnogo puta smo napisali, to su naprosto činjenice - radi se o igračkoj legendi kluba, vjerovatno jednom od najboljih čuvara mreže Partizana u novijoj istoriji kluba, ali posao sportskog direktora je sasvim drugi par rukavica. Zahtjeva drugačije veštine, posvećenost i kontakte... Kralj to nije imao i morao da se povuče, palica je sada u rukama Ivice Ilieva, ali pomenuta promjena vjerovatno neće biti jedina u Humskoj, jer se iza brda valja nešto veće...

Stupanje Ivice Ilieva na dužnost se očekuje do kraja radne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana