Partizan sprema još jedno pojačanje iz NBA

Agencije
Partizan sprema još jedno pojačanje iz NBA

Reprezentativac Francuske, plejmejker Frenk Ntilikina je treće pojačanje Partizana ovog ljeta. U danu kada je došao i Ife Lundberg iz Virtusa, u Humsku je došao i doskorašnji igrač Šarlot Hornetsa, koji je 2017. godine na NBA draftu bio osmi "pik".

Entilikina je rođen 28. jula 1998. godine u Belgiji i visok je 193 centimetara. Prve seniorske minute, Frank je zabilježio u dresu Strazbura 2015. godine. Od 2017. godine do sada, novi član crno-bijele porodice je nastupao za NBA ligaše, Njujork Niks, Dalas Maveriks i Šarlot Hornets.

Nakon više od 330 utakmica u najboljoj ligi na svijetu, Frank se vraća u Evropu, gdje će biti novi Francuz u redovima Partizana. Igrajući za nacionalni tim Francuske, Entilikina ne osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Kini. Ovo je Frenk Ntilikina:

Uz Lundberga i Entilikinu, očekuje se da Partizan dovede i Sterlinga Brauna, bivšeg igrača Milvokija, Hjustona i Dalasa. Poslije niza rastanaka, u Humskoj su spremni da grade novi tim, za takmičarsku 2024/25. U prethodnim danima crno-bijele je zvanično napustio kapiten Kevin Panter, očekuje se rastanak i sa dugogodišnjim krilnim centrom Zekom Ledejom, a još prije nekoliko nedjelja sa saigračima su se pozdravili Pi-Džej Doužer i Frenk Kaminski, dok je nagoviješten i odlazak Ognjena Jaramaza, koji svakako nije imao značajnu ulogu i minutaže.

S obzirom na današnje potpise, Partizan će u novoj sezoni izgledati potpuno drugačije u Evroligi i domaćim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana