Partizan počinje takmičenje u LŠ: Želja jesen u Evropi

Glas Srpske
Partizan počinje takmičenje u LŠ: Želja jesen u Evropi

LUBLIN - Fudbaleri Partizana protiv Dinama iz Kijeva (20 časova) počinju evropsku avanturu. Šampion Ukrajine je protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a meč će biti igran u Lublinu.

Ukrajinci su pripreme za novu sezonu obavili u Austriji, gdje su odigrali pet kontrolnih mečeva, u kojima su bili odlični. Savladali su Brondbi 4:0, Mameldoni Sandejs 1:0, dok su remizirali protiv Paderborna (0:0) te Šalkea 2:2, dok su poraženi od Union Berlina 2:3.

Crno-bijeli započinju evropsku odiseju s ciljem da dočekaju jesen u Evropi. Najveća ambicija je da to bude u Ligi šampiona, mada se u Humskoj ne bi bunili ni ukoliko se domognu grupne faze Lige Evrope ili Lige konferencije.

Partizan je u prvom zvaničnom meču savladao Napredak 1:0, ali su u timu svjesni da ih sad očekuje potpuno drugačiji meč.

- Svi ovde znamo šta znače kvalifikacije za Ligu šampiona. Sigurno neće biti lako. Čeka nas teška i ozbiljna utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika. Od početka moramo ući sto odsto. Ispoštovati sve što stručni štab bude tražio od nas i doći do povoljnog rezultata za revanš. Ništa neće biti riješeno nakon prvih 90 minuta. Naravno uvek se ide na pobedu, mada ne bih se bunio ni kad bismo ostvarili remi - istakao je vezista Aleksandar Šćekić pred put u Poljsku.

Nihad Mujakić će imati težak posao u odbrani. Ukrajinci su veoma brzi u ofanzivnom dijelu.

- Velika utakmica za nas. Znamo kakav je mentalitet Partizana i da u svaku utakmicu idemo s ciljem da pobijedimo. Kompletne pripreme smo igrali sa protivnicima koji imaju odličnu tranziciju i veoma su kvalitetni upravo kako bismo se što bolje spremili za ove duele u Evropi, gde želimo da izborimo grupnu fazu. U domaćem šampionatu je to ipak puno drugačije, protivnici se više brane, teže je probiti njihov bunker. Ovdje ćemo sigurno imati rivala koji želi da igra i da napada, tako da očekujem zanimljiv meč i nadam se pozitivnom rezultatu- rekao je Mujakić.

Trener Aleksandar Stanojević je na put poveo sljedeće igrače:

Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović i Miloš Krunić; Odbrana: Milan Lazarević, Natan de Madina, Svetozar Marković, Nihad Mujakić, Aleksandar Filipović, Nikola Antić, Mario Jurčević; Vezni red: Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Aleksandar Šćekić, Aldo Kalulu, Ksander Severina, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Gajas Zahid, Bibars Natho, Jung-Džun Goh; Napadači: Mateus Saldanja, Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović.

Rendžers čeka pobjednika

U slučaju da uspješno prođu Dinamo Kijev fudbaleri Partizana bi išli na megdan Glazgov Rendžersu. Prvi meč je na programu 6. ili 7. avgusta na terenu pobjednika dvomeča, dok je revanš sedam dana kasnije u Škotskoj. U slučaju poraza Partizan bi takmičenje nastavio u Ligi Evrope, gdje bi rival bio poraženi iz duela Lugano - Fenerbahče. Prvi meč bi bio u Beogradu 8. avgusta, a revanš sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana