Partizan u Derbiju preuzeo tron!

GS
Foto: Starsport

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 2:1 u meču zaostalog devetog kola Superlige Srbije. Crno-bijeli su zahvaljujući trijumfu u 171. vječitom derbiju dospjeli do prvog mjesta u domaćem šampionatu.

Crno-bijeli su trijumfom u zaostalom meču devetog kola Superlige ponovo zauzeli čelo tabele, koje drže sa 47 bodova, jednim više od crveno-bijelih.

Strijelci za Partizan su bili Birbas Natho u 41. iz penala, odnosno Mateus Saldanja u 66, dok je za goste jedini pogodio Šerif Ndiaje u 71. minutu.

Početak utakmice donio je otvorenu igru, ali i žustru, sa mnogo faulova koje je svirao sudija Minaković.

Natho je bio najzapaženiji tokom prvog poluvremena, a uostalom, Izraelac je postigao i jedini gol.

On je prvi i zapretio Glazeru iz velike daljine, jednom, a onda sa desne strane, poslije nekoliko driblinga i drugi put.

Prva velika šansa na meču viđena je u 18. minutu, kada je Saldanja malo kasnio, dovoljno, da pored Nedeljkovića, koji ga je omeo, loše zahvati loptu iz relativne blizine.

Zvezda je koji minut kasnije pokazala zube i preko Mijatovića, koji je oprobao šut sa distance, pripretila Jovanoviću.

Ubrzo je Hvang isprovocirao navijače domaćih, koji su ga gađali sa tribina, da bi potom i Mijatoviću, opravdano zbog ofsajda, bio poništen gol.

Crveno-beli su bili jako blizu gola u 31. minutu, kada su posle kornera probali Katai i Olajinka, ali njihovi pokušaji zaustavljeni su na gol liniji.

Novu priliku je imao i Bukari, posle dodavanja Kataija u prazan prostor. Međutim, lopta je posle šuta sa desne strane iskosa završila pored gola.

Kazna za te promašaje stigla je vrlo brzo. Rodić je neoprezno startovao nad Stojkovićem, Minaković je konsultovao VAR, a potom pokazao na belu tačku.

Siguran sa kreča bio je Natho u 41. minutu. Lopta je otišla u levi, a Glazer u desni ugao, a pri rezultatu 1:0 za crno-bele otišlo se na veliku pauzu.

Bahar je odmah na poluvremenu reagovao izmenama – uveo je Lučića i Kangu umesto Mijailovića i Olajinku.

Samo nakon nekoliko minuta viđen je i prekid u Humskoj, pošto su navijači gostiju napravili bakljadu, dim.

Zvezda je jurila izjednačenje od starta, ali je Zahid bio taj koji je propustio dve solidne šanse. Kod prve je šutirao pored gola, a kod druge ga je Dragović izblokirao.Crveno-beli su između tih pokušaja Norvežanina probali preko Hvanga i Kataija da zaprete, ali nije to delovalo opasno.

Ubrzo se na terenu našao i Šerif Ndiaje, umesto beka Nedeljkovića, ali je gol ponovo pao na Zvezdinoj strani terena.

Zvezda je brzo izgubila posed, Zahid je proigrao Saldanju, koji je ostao usamljen, a onda preciznim udarcem savladao Glazera za veliku radost "grobara".

Mogli su gosti brzo da uzvrate. Prvo je Mijatović probao glavom, a onda posle kornera i Bukari iz odbitka, prenosi B92.net.

Tada nisu bili precizni, ali u 71. minutu jesu. Bukari je odlično prošao po desnom boku, uputio oštru loptu u peterac, gde su se našli Ndiaje i Katai. Deluje da je Senegalac bio taj koji je savladao Jovanovića.

Bila je Zvezda blizu izjednačenja, Kanga je jako dobro šutirao iz slobodnjaka, ali se Jovanović "paradom" istakao na zadovoljstvo domaće publike.Mijatović u 85. minutu opet nije bio miljenik sreće, pošto mu je i tada gol bio poništen zbog opravdanog ofsajda.

Posljednju šansu, u dubokoj nadoknadi, imao je Katai, ali je šutirao glavom, te je meč završen rezultatom 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana