Partizan mijenja ime!

Agencije
Partizan mijenja ime!

Na sjednici sportskog društva Partizan kojom je predsjedavao Ostoja Mijailović, odlučeno je da se krene u proces promjene imena JSD Partizan.

"Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva 'Partizan'. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima", navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Stoga javna rasprava, dodaje se dalje, ima za cilj da se cjelokupna crno-bijela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav.

"Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja", navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana