Partizan izgubio od Lugana!

B92
Partizan izgubio od Lugana!

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na domaćem terenu od ekipe Lugana rezultatom 1:0 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bilo je to bolje izdanje crno-bijelih u odnosu na prethodni dvomeč sa Dinamom iz Kijeva, ali nije to bilo dovoljno da se izbjegne novi poraz pred oko 4.000 gledalaca.

Istina, bilo je prilike da bude drugačije, ali sve u svemu, pokazali su crno-bijeli malo toga pred golom, prije svega odsustvo koncentracije u finišu, da bi mogli da se nadaju boljem rezultatu. 

Morao je Aleksandar Stanojević dosta toga da mijenja u odnosu na mečeve sa Dinamom iz Kijevakoji koji su završeni neslavno, ukupnim rezultatom 2:9.

Izveo je odbranu sa četvoricom u posljednjoj liniji, dao je prednost Zubairu u odnosu na Goha, a De Medinu vratio na mjesto desnog spoljnjeg. 

I nekako bilo je jasno da će veoma oorezno ući u duel što se i obistinilo, ali to je bio slučaj i sa Švajcarcima, koji nisu bezglaavo krenuli ka golu Aleksandra Jovanovića.

Imao je Partizan u prvih pet minuta dve dobre poluprilike, preko Saldanje u drugom i Kalulua tri minuta kasnije, ali su obojica šutirali preko gola.

Siguran je bio i Jovanović u osmom minutu poslije udarca Kimijanija, da bi gosti najbolju priliku imali u prvom dijelu u 16. minutu kada je Poljak Kasper Pšibilko šutirao sa 12 metara, ali pored gola. 

U tom prvom dijelu, Partizan je najveću šansu imao u 35. minutu poslije brze kontre.

Zahid je sjajno povukao napad, uposlio na vrijeme Severinu, on je ušao pred gol i pokušao da lobuje iz prve istrčalog golmana Saipija, ali loše je to uradio, golman Lugana je to odbranio. 

Saldanja je dva minuta kasnije zakazao kada se okliznuo u pokušaju da šutira, da bi Jovanović u 45. minutu zaustavio udarac Belhađa i to je bilo sve u prvom dijelu. 

Pokušao je Stanojević odmah promjenom u poluvremenu, Goh je ušao umjesto Zubairua.

I odmah je to dalo malo živosti domaćinu, on je prvo šutirao, a potom u 50. minutu odlično pripremio priliku Saldanji ali je izblokiran. 

Tražili su crno-bijeli od sudije iz Holandije da pokaže na bijelu tačku u 52. minutu kada je Papadopulos srušio Kalulua, ali je Van der Ejk samo odmahnuo, ne pogledavši čak ni VAR snimak. 

Oprezna igra se nastavila,ali usred te uspavanke, u 73. minutu, Lugano je došao do gola prednosti.

Na udarac se sa nekih dvadesetak metara od gola odlučio Zanoti, pogodio je desni donji ugao, Jovanović je bio nemoćan, 0:1.

Pokušali su crno-bijeli da dođu do izjednačenja, imali su dobru priliku u 85. minutu preko Grimalda kada je šutirao sa desetak metara, ali je Saipi to odbranio.

Revanš meč igra se u Luganu u četvrtak 15. avgusta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana