Partizan domaćin Švajcarcima u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope

GS
Partizan domaćin Švajcarcima u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana sutra od 20 časova dočekuju švajcarski Lugano u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pokušaće "crno-bijeli" da dođu do bilo kakve prednosti pred revanš, koji je na programu za sedam dana.

"Crno-bijele" očekuje težak posao ukoliko žele da se plasiraju u plej-of i zakažu okršaj sa Bešiktašem, a ujedno obezbijede grupnu fazu najmlađeg evropskog takmičenja. Vicešampion Švajcarske ima ulogu favorita, posebno nakon sjajnih partija u dvomeču sa Fenerbahčeom.

Partizanov rival parirao je izabranicima Žozea Murinja u Tunu, gdje je poražen sa 3:4, dok je u Istanbulu u jednom trenutku imao egal, međutim, Edin Džeko i Sebastijan Šimanski su se pobrinuli da Lugano igra protiv "parnog valjka" u borbi za grupnu fazu drugog po kvalitetu takmičenja Starog kontinenta.

Srpski vicešampioni će se treći put se sastati sa klubom iz Švajcarske na evropskoj sceni i za sada imaju bilans od dvije pobjede, remi i poraz. Taj neuspjeh je doživljen od Tuna (0:3) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto su "crno-bijeli" slavili u Humskoj sa 1:0. U sezoni 2013/2014. Igrao je Partizan i dva duela sa Jang Bojsom u Ligi Evrope takođe, ali i u grupnoj fazi tokom sezone 2017/2018. Kao domaćini Beograđani su pobijedili golovima Leandra Tavambe i Ognjena Ožegovića. U Švajcarskoj je bilo 1:1.

- Nadam se da ćemo svi biti spremni za utakmicu. Znamo i koliko nam navijači znače i zato bismo voleli da dođu protiv Švajcaraca, napune stadion i podrže nas u utakmici koja neće biti nimalo laka. Znamo da je uz njih sve moguće - rekao je kapiten Partizana Svetozar Marković.

U špicu napada protiv Lugana trebalo bi se naći Mateus Saldanja. Brazilski napadač bi narednih dana mogao da napusti Partizan, a pored ponude iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stigla je ponuda i od Krasnodara. Ruski klub navodno je spreman da izdvoji između sedam i devet miliona evra za Saldanju. "Crno-bijeli" su se u Moskvi već dogovarali sa Al Džazirom, koja je bila spremna da izdvoji oko osam miliona evra zajedno sa bonusima. Djelovalo je da Saldanju od Emirata dijele samo lični uslovi, ali onda su se u trku uključili i Rusi. Vidjećemo kako će se ova saga završiti. Što se tiče večerašnjeg duela kažimo i to da će pravdu dijeliti holandski sudija Zander van der Ejk. Njemu će uz aut linije pomagati Rens Blumink i Dijon Fikert, četvrti sudija biće Aleks Bos. Glavni u VAR sobi biće Džeron Manšot, a njegov pomoćnik Ričard Vilhelmus Martens.

Liga konferencije

Na teren će večeras i fudbaleri Vojvodine. Oni od 20.15 časova u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije gostuju u Mariboru kod istoimene ekipe. Ukoliko eliminišu Slovence, "lale" u plej-ofu najmlađeg evropskog takmičenja čeka finski Ilves ili švedski Đurgarden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana