Ovog vikenda mečevi osmine finala Kupa BiH: Borac oprezan, ali vjeruje u prolaz

Darko Dragičević
Ovog vikenda mečevi osmine finala Kupa BiH: Borac oprezan, ali vjeruje u prolaz

BANjALUKA - Fudbaleri Borca žele da izbore plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Rival u prvom takmičarskom meču u novoj godini je Zvijezda 09, koju su već dva puta savladali u prvenstvu BiH.

Uprkos tome trener Vinko Marinović ističe da je rival kvalitetna ekipa koja je značajno podigla formu i da opuštanja ne smije da bude nijednog momenta.

- Obavili smo, čini mi se, nikad kraće pripreme, ali smo imali dovoljno mečeva da nadogradimo našu igru. Vjerujem da smo uspjeli u tome i da smo uradili sve što smo planirali, tako da se okrećemo takmičarskim duelima. Zvijezda 09 je u finišu sezone pokazala da diže formu, da su puno bolja ekipa nego što to pokazuje njihov bodovni saldo u prvenstvu. Ovo je prva takmičarska utakmica nakon priprema, tako da to nosi određenu dozu opasnosti. Očekujem da odigramo dobro i da ostvarimo prolaz dalje - istakao je trener Vinko Marinović.

Kapiten Srđan Grahovac takođe vjeruje u dobar start drugog dijela sezone. Borac je jesenji šampion i želja je da se zadrži pomenuta pozicija, ali u klubu sigurno ne odustaju ni od borbe za drugi trofej.

Ekipa je obavila pripreme u Antaliji, gdje su odigrali kvalitetne provjere u kojima su vidjeli svoje prednosti i mane.

- Imamo svoje ambicije i u Kupu BiH i sigurno da želimo da u novu godinu krenemo pobjedom na zvaničnom meču. Zvijezdu 09 smo dva puta teško savladali u dosadašnjem dijelu sezone, tako da cijenimo rivala. U oba duela su nas namučili i pružili odličan otpor. U Kupu se igra jedna utakmica, ovo je prvi duel nakon priprema i to donosi određene specifičnosti te moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Obavili smo dobro pripreme, nadogradili našu igru i sada jedva čekamo meč. Kvalitetno smo radili i na pripremama, a one daju luksuz i da se izvuku dobre pouke i nakon poraza. Takvi mečevi vam pokažu na čemu morate da radite za nastavak i da u punoj formi dočekate zvanične mečeve. Veoma je važno da na startu zabilježimo pobjedu i prođemo u narednu rundu. Nakon toga nam slijedi serija teških mečeva i trijumf bi nam ulio dodatno samopouzdanje da nastavimo gdje smo stali u jesenjem dijelu - rekao je Grahovac.

Na ovom meču neće nastupiti samo David Čavić, dok se Jovan Nišić oporavio.

Parovi osmine finala Kupa BiH: subota: 13 časova: Jedinstvo Bihać - GOŠK, Zrinjski - Slavija, 15 časova: Posušje - Laktaši, nedjelja: 13 časova: Stupčanica - Široki Brijeg, Sloboda - Sarajevo, 16 časova: Sloga Doboj - Igman, 18.30 časova Borac - Zvijezda 09, igrano u petak Velež - Tuzla siti.

Bez rizika

Trener Vinko Marinović istakao je da je meč sa poljski timom Podbeskidze otkazan zbog predostrožnosti.

- Planirali smo da odigramo dvije utakmice po 90 minuta. Međutim imali smo povrede Nišića, Čavića, kao i nekoliko bolesnih igrača i nismo željeli da rizikujemo. Onda bismo igrali dva meča bez izmjena i bilo bi prenaporno - objasnio je trener Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana