Ovo su mogući rivali Banjalučana u kvalifikacijama za Ligu konferencije

D. D.
Ovo su mogući rivali Banjalučana u kvalifikacijama za Ligu konferencije

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac izborio je plasman u Evropu, a igraće naredne sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Banjalučani imaju šansu da osvoje drugo mjesto i ako Zrinjski osvoji Kup BiH krenuće od drugog kola kvalifikacija, što znači da će imati dužu pauzu te će odmah i više zaraditi.

Ipak u tom slučaju Borac će sigurno biti u grupi nepovlašćenih ekipa, a trenutno mogući rivali su: Makabi Tel Aviv, Viktorija, Bodo Glimt, Đurgarden, BATE, Legija, Rozenborg, Spartak Trnava, Didelanž, Riga, Maribor, Kups, Škendija, Nefči, Linfild, Dandalk, Škupi, Aris, Rigas, B36 Toršavn. Preostali nosioci biće poznati nakon završetka sezona u prvenstvenim takmičenjima.

U slučaju da Velež osvoji Kup BiH, Banjalučani će krenuti od prvog kola. Trenutno “crveno-plavi” čekaju rasplet u ostalim ligama, jer imaju četiri boda na UEFA listi, nalaze se na granici i trenutno su sa dvije estonske ekipe prvi ispod crte pa mogu biti čak i nosioci u prvom kolu.

Mogući rivali ako Borac bude nepovlašćen u prvom kolu kvalifikacija: Didelanž, Riga, Maribor, Škendija, Linfild, Dandalk, Škupi, Rigas, B36 Toršavn, Tobol, Gzira Junajted , Levadija, HB Toršavn, Evropa, Santa Koloma, Progres, Dinamo Batumi. Pored ovih timova koji su već osigurali Evropu očekuje se još 11 ekipa da to potvrde na kraju sezone.

Ako Borac ipak bude među nosiocima, neki od mogućih protivnika su Torpedo, Vikingur (Island), Vikingur Gota (Farska ostrva), Sent Patrik, Panevezis, Honka, Dila Gori, Birkirkara, Hegelman, Energetik, Akurejkeri, Penibont, Magpis. Pored ovih ekipa očekuje se još 13 iz preostalih zemalja koje su ispod crte. BiH je tek na 35. mjestu UEFA liste, a Banjalučani imaju četiri boda, dok Zrinjski ima 8. 500, a Sarajevo 7.000.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana