Ovo je najluđa priča ljetnog prelaznog roka!

Glas Srpske
Ovo je najluđa priča ljetnog prelaznog roka!

LION - Ljetni prelazni rokovi uvijek ponude nešto interesantno i nevjerovatno, ali ono što se desilo sa Ernestom Nuamom zahtijeva posebnu priču.

Krilni napadač iz Gane je prethodne sezone igrao vrlo dobro u dresu Liona kao pozajmljen igrač Molenbeka. Sve to je bilo dovoljno da čelnici sedmostrukog šampiona Francuske odriješe kesu i plate 28.500.000 evra. Molenbek i Lion imaju istog vlasnika, Džona Tekstora, tako da saradnja dva kluba i te kako postoji. Nuama je bio presrećan zbog toga što će ostati, biti u prilici da igra u jakoj ligi, boriti se za evropska takmičenja, dalje napredovati kao igrač. Toliko je bio zadovoljan da je čak planirao da kupi kuću, a onda se u cijelu priču uključio Fulam. “Kolibriji” su stupili u kontakt sa upravom Liona i za Nuamu ponudili 19.000.000 evra. Everton je takođe iskazao želju da ga dovede, kao i Notingem Forest. Lion je prihvatio prvu ponudu (onu od Fulama), čak spremio zamjenu u vidu Karlosa Forbsa iz Ajaksa. Sve je izgledalo završeno, a onda je procurila informacija da je Nuama poništio ugovor sa klubom sa “Krejven kotidža”. Mnogi su se pitali šta se desilo.

Jednostavno je, Nuama je bio veoma ljut na Džona Tesktora zbog toga što je klub vršio pritisak na njega da ode u Englesku. Kad je trebalo da pođe na ljekarske preglede, u jednom trenutku počeo je da plače. Na kraju otišao je toliko daleko da se nije ni pojavio na pregledima. O ovome nije obavijestio nikoga. Ni Fulam, ni Lion, a ni menadžera. Praktično je pobjegao?! Epilog svega, Nuama se vratio u Francusku, a predsjednik Džon Tekstor mu je poslao pismo izvinjenja pa će ofanzivac iz Gane opet biti u kombinaciji za tim. Samo je pitanje u kakvom stanju i da li će poslije svega moći da ponovi partije iz prethodne sezone. Ako ništa drugo, sad može barem da kupi kuću.

U cijeloj priči najgore je prošao Ajaks, “kopljanici” su ostali bez projektovane zarade, a Forbs je u međuvremenu otišao u Vulverhempton. Ovo nije jedini put da se neki transfer izjalovi iz nekih čudnih i bizarnih razloga. Svojevremeno je Fabio Borini odbio da pređe iz Liverpula u Sanderlend zbog toga što je smatrao da je previše dobar igrač da bi igrao za “crne mačke”. Prelazak Ronaldinja iz PSŽ-a u Mančester junajted je propao zbog toga što je popularnom Dinju smetalo to što u Mančesteru pada mnogo kiše. Robert Levandovski je 2010. godine imao dogovor da iz Leha pređe u Blekburn, ali se onda desila erupcija vulkana Ejafjalajokul na Islandu i transfer je propao.

Povreda

Nuama trenutno ima problema i sa povredom kvadricepsa, ali u klubu svi vjeruju da bi trebalo da bude spreman za prvi meč nakon reprezentativne pauze, kada Lion bude gostovao u Lansu kod istoimenog rivala u meču četvrtog kola francuske lige. Inače, Nuama se povrijedio u meču drugog kola šampionata protiv Monaka, a propustiće i mečeve kvalifikacija Kupa afričkih nacija za reprezentaciju Gane protiv Angole i Nigera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana