Otkriveno gdje će snage odmjeriti Italija i Izrael

GS
Foto: Football Italia

Italija će 14. oktobra ugostiti Izrael u Udinu u sklopu 4. kola Lige nacija, objavio je u četvrtak Italijanski fudbalski savez.

Udine, glavni grad pokrajine Furlanije na sjeveroistoku Italije, nije bio domaćini talijanskoj fudbalskoj reprezentaciji više od pet godina i kvalifikacione utakmice za Euro 2020. godine protiv Finske u martu 2019.

Zbog nedostatka gradova voljnih ugostiti susret zbog napetosti povezanih s izraelsko-palestinskim sukobom, Belgija je prošle sedmice morala odigrati utakmicu s Izraelom kao domaćin u Debrecenu u Mađarskoj.

Utakmica, koju je s 3:1 dobila Belgija, takođe se igrala pred praznim tribinama.

Italijanski savez je međutim objavio da će ulaznice za utakmicu koja se igra na stadionu "Friuli", stadionu Udinezea, kapaciteta 25.000 mjesta, biti puštene u prodaju od 17. septembra.

Italija, koja je ovog ljeta eliminisana u osmini finala Eura 2024, započela je Ligu nacija s dvije pobjede, protiv Francuske u Parizu (3:1) i protiv Izraela u Budimpešti (2:1).

Prije utakmice s Izraelom, "Azuri" će 10. oktobra igrati protiv Belgije na Olimpijskom stadionu u Rimu. Trenutno je vodeća u grupi 2 Lige nacija sa šest bodova, druga je Francuska s tri boda koliko ima i treća Belgija, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana