Osvježenje na futsal sceni Srpske: KMF Metohija iz Gacka od naredne sezone član drugoligaškog "Juga"

M.V.
Osvježenje na futsal sceni Srpske: KMF Metohija iz Gacka od naredne sezone član drugoligaškog "Juga"

GACKO - Futsal u Srpskoj je u velikoj ekspanziji, a porodici klubova od danas se pridružio i Klub malog fudbala Metohija iz Gacka.

Dugo se u ovoj  opštini spekulisalo da je potreban futsal klub, jer je to uz rukomet sport koji je nedostajao u  malom hercegovačkom gradiću.

Na osnivačkoj skupštini KMF Metohija Gacko konstituisani su Skupština, Upravni i Nadzorni odbor. Za predsjednika upravnog odbora imenovan je Siniša Šuković, funkciju sportskog direktora obavljaće Dragan Goranović, a tehničkog sekretara Milko Žarković.

Plan uprave kluba je da funkciju šefa stručnog štaba obavlja dokazani sportski radnik i stručnjak Zoran Vidaković, o čemu će se sve znati narednih dana.

- Treninzi kluba počinju uskoro u sportskoj dvorani u našem gradu, a u planu je i pokretanje škole malog fudbala za mlađe uzraste. Već u ovoj godini ljubitelji malog fudbala mogu očekivati prve utakmice u našem gradu – rekli su iz novoformiranog kluba.

Često broj timova u nižim ligama na istoku i jugu Srpske bude mizeran, ipak to nije slučaj kada je futsal scena u pitanju. Ove godine,  tu su i novi klubovi Zahumlje iz Trebinja i KMF Rudo, a na drugoligaškom Jugu je ligu započelo 11 klubova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana