Osipaju se redovi dobojske Sloge

D.P.
Osipaju se redovi dobojske Sloge

TRIPOLI - Doskorašnji fudbaler dobojske Sloge Ajdin Redžić novi je član grčkog superligaša Asterasa iz Tripolija. Ovaj 27-godišnji centralni vezni fudbaler, koji je ponikao u Rudar Prijedoru, preko banjalučkog Borca došao je u Krupu sa kojom je bilježio sjajne rezultate.

Svojevremeno je bio jedan od najvećih fudbalskih talenata Republike Srpske i BiH, a kada je 2016. godine Krupa zaigrala u Premijer ligi i bila veliko iznenađenje, bio je jedan od nosilaca igre. Pored napadača Elvira Koljića i defanzivca Aleksandra Vukotića, koji su kasnije napravili odlične transfere, jedno od otkrića bio je Redžić. Međutim, problemi sa povredom metatarzalne kosti, zbog koje je godinu dana bio van terena, usporili su njegov uspon. Iz Krupe je otišao u Rudar Prijedor, potom se ponovo vratio u kanjon Tijesno, a posljednju godinu proveo je na dobojskim “Lukama” noseći dres Sloge, koja je imala i te kako zapaženu sezonu u premijerligaškom društvu. Svojevremeno je bio i član omladinskih selekcija BiH.

U Grčkoj ne bi trebalo da ima problema sa adaptacijom pošto ga na klupi čeka srpski stručnjak Milan Rastavac, a u stručnom štabu grčkog superligaša je i Vladimir Ilić, koji mu je svojevremeno bio i trener u Krupi. Inače, Asteras je iza sebe imao sasvim zadovoljavajuću sezonu. Regularni dio takmičenja je ovaj klub završio na sedmom mjestu, da bi poslije nastupa u Ligi za opstanak došao do osme pozicije u konačnom plasmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana