Orao i ljiljani u istoriji: FSS vraća grb

GS
Foto: NN

Reprezentacija Srbije imaće novi grb.

I to dobro poznati sa krstom i četiri ocila – zvanično obilježje Fudbalskog saveza Srbije – krasiće nove garniture sportske opreme državnog tima.

U istom paketu trebalo bi da bude ozvaničena i nova crveno-plavo-bijela kombinacija dresova, šortseva i štucni, prenosi Sport Klub.

Odluku o brisanju aktuelnog i vraćanju starog rješenja donijeli su članovi Odbora za hitna pitanja FSS na posljednjoj sjednici. Objašnjenja o anuliranju postojećeg rješenja, na glasna zvona oglašenog u proljeće 2022. godine, nekoliko mjeseci uoči Mondijala u Kataru, za sada, nema. Aktuelni grb reprezentacije, podsjetimo, predstavljen je tada pod glasnim negodovanjima dijela javnosti, pišu Nezavisne.

„Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola“, stiglo je tada obrazloženje sa Terazija.

Premijerno, od septembra 2022. i meča Lige nacija sa Švedskom, Srbija je igrala u novoj garnituri, sa i danas važećim obilježjima na dresu. Reprezentativci Srbije igraće sa novim, istovremeno i prepoznatljivim, znakom na grudima. Godinama simbolom srpskog tima, sa reprezentativnih takmičenja u Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018. i kvalifikacionih mečeva i Lige nacija do septembra 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana