Omarska proslavila vrijedan jubilej: Ponosnih 50 godina

G.S.
Omarska proslavila vrijedan jubilej: Ponosnih 50 godina

OMARSKA - Svečanom akademijom koja je održana u hotelu “Bomar” Fudbalski klub Omarska proslavio je pola vijeka postojanja.

Veliku pažnju izazvao je film “Naših 50 godina” koji je djelo Borisa Anđića i u kojem je kroz dvadesetominutnu priču u najkraćem predstavljena istorija Omarske. U okviru programa je predstavljena i nova-stara himna Omarske “Naprijed plavi” koju je 1977. godine napisao Slobodan Malešević, a ove godine uredio aranžman i otpjevao Marko Cvijić.

Centralni dio akademije bila je dodjela priznanja igračima i trenerima s više od 100 utakmica. Najveće aplauze pobrali su Milenko Vuleta (kao trener i kao igrač), Milibor Miljević kao najbolji strijelac u istoriji kluba te Bojan Romanić, Dejan Nišević i Anando Krecelj Anando, igrači s najviše odigranih utakmica. Posthumno su nagrade dodijeljene: Branku Pušcu Leri, Dragi Romaniću, Milanu Anđiću, Drašku Anđiću, Zoranu Deliću i Miroslavu Požgaju. Okupljenima su se obratili predsjednik kluba Svetozar Krecelj, kao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je obećao podršku i u budućem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana