Omarska nikome ne prašta

Darko Pašagić
Omarska nikome ne prašta

BANjALUKA - Bivši prvoligaš Omarska nastavio je sa odličnim igrama na početku sezone u Drugoj fudbalskog ligi Republike Srpske, grupa zapad i u trećem kolu savladao je na svom terenu Borac iz Šamca sa ubjedljivih 5:1.

Tako izabranici Velimira Stojnića već poslije tri kola imaju dva boda prednosti u odnosu na najbliže rivale i već su sada istakli kandidaturu za ekspresan povratak u viši rang. I na ovom meču vidjelo se koliko je za Omarščane važan Branko Rosić. Naprosto je briljirao u ovom susretu u kojem je postigao tri pogotka i upisao dvije asistencije. Trebalo bi dodati da je od dva od tri postignuta gola dao iz slobodnog udarca.

U ovom kolu bio je slobodan FSA Prijedor, jer kao što je poznato Jedinstvo iz Žeravice je izbrisano iz takmičenja, dok susret u Modriči između Alfa Modriče i Tekstilca iz Dervente nije odigran. Naime u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske načelnik opštine Modriča Jovica Radulović zabranio je održavanje sportskih i kulturnih manifestacija, kao i svaki vid okupljanja na otvorenom zbog zagađenja vazduha. Podsjećamo, poslije požara u Gudronskoj jami, koji je ugašen, došlo je do isparavanja štetnih materija, a vazduh u Modriči je zagađen.

U grupi istok povratnik u ovaj rang takmičenja Napredak iz Donjeg Šepka slavio je na gostovanju kod Ilićke 01 u Brčkom, a treba istaći da su do trijumfa došli sa samo 11 fudbalera, jer ih je upravo toliko došlo na ovaj susret. U razmaku od 25. do 32. minuta pogađali su Luka Riđošić i Vukašin Lazarević, da bi u 86. minutu poraz domaćih samo ublažio Aleksandar Trujić.

Parovi narednog kola, koje će biti igrano 31. avgusta i 1. septembra, grupa zapad, četvrto kolo: Dubrave - Lauš, FSA Prijedor - Polet 1926, Sloga (S) - Omarska, Tekstilac - Crni vrh, Proleter (T) - Alfa Modriča, Čelinac - Brdo, Željezničar (D) - Gorica, Sloga (T) - Naprijed, Borac (Š) slobodan, grupa istok, treće kolo: Jedinstvo (R) - Jedinstvo (BR), Mladost (R) - Stakorina, Guber - Budućnost (P), Podrinje (J) - Zadrugar (DC), Rudar 1925 - Glasinac 1936, Napredak (DŠ) - Hercegovac, Proleter (D) - Ilićka 01, Vlasenica - Mladost (G). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana