Olivera Jevtić domaćin banjalučkim novinarima

Dejan Kondić
Olivera Jevtić domaćin banjalučkim novinarima

ZLATIBOR - Ekspedicija banjalučkih sportskih novinara u kojoj se nalazi i reporter "Glasa Srpske" stigla je na Zlatibor, odakle će u naredna dva dana izvještavati sa priprema fudbalera Borca.

Domaćin predstvnicima banjalučke sedme sile na Srpskoj planinskoj ljepotici je čuvena srpska atletičarka Olivera Jevtić u svojim "Kraljevim konacima".

U razgovoru za "Glas Srpske" srebrna sa Evropskog prvenstva iz Geteborga 2006. najavila je kraj karijere, ali i ostanak u hotelijerskim vodama, čime se i sada bavi.

- Spremam se ovih dana, intenzivno trčim i želim da se sledeće godine i zvanično oprostim od atletike na MOSI igrama u mom rodnom Užicu. Trčaću i dalje, samo će to biti oproštaj od aktivnog bavljenja atletikom. Hoću da kažem i to da mi je čast i zadovoljstvo što ste moji gosti. Duško Tadić koji vas je dovezao je moj veliki prijatelj. Imam ovde na Zlatiboru nekoliko apartmana i planiram nakon završetka karijere da se bavim ovim poslom, odnosno hotelijerstvom, da tako kažem. Završila sam Međunarodni marketing i mislim da mi ide dosta dobro. Imam dosta gostiju iz zemlje i inostranstva, svakako jedna lepa priča - rekla je Jevtićeva.

Sjajna dugoprugašica već 33 godine se bavi atletikom, a "kraljica sportova" Jevtićevoj je obezbijedila i budućnost.

- Trčanje mi je ušlo u krv. Ponosna sam na sve što sam potigla u karijeri. Rezultat moje karijere je to drugo mesto na Prvenstvu Evrope u Geteborgu 2006. godine kada sam ostvarila pravo na nacionalno priznanje i ja sam prvi nosilac nacionalne penzije, koja je krenula od 35 godine. Po završetku karijere svoje znanje ću preneti na decu koja treniraju u mom klubu - poručila je Jevtićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana