Ognjen Škorić, fudbaler Laktaša: Neka se ponovi jesen

Darko Pašagić
Ognjen Škorić, fudbaler Laktaša: Neka se ponovi jesen

LAKTAŠI - Prvotimac Laktaša Ognjen Škorić vjeruje da će zajedno sa saigračima slaviti u derbiju 23. kola Prve lige Republike Srpske u kojem će ovaj klub u subotu od 15.30 časova ugostiti Slobodu iz Novog Grada.

Gosti se trenutno nalaze na drugoj, a Laktaši na trećoj poziciji i u slučaju pobjede domaćina, položaj na tabeli bio bi zamijenjen.

- U prvom dijelu sezone smo ih savladali na stadionu “Mlakve” sa 1:0 i ne vidim razloga da taj uspjeh ne ponovimo pred našim navijačima. Imaćemo veliku podršku sa tribina, dobro igramo, u boljoj smo formi od rivala i vjerujem da su to parametri koji mogu da odluče o pobjedniku, a protivnika bismo u slučaju osvajanja tri boda pretekli na tabeli - naglasio je Škorić.

Laktaši u ovom susretu neće biti kompletni.

- Uroš Stamenković ima tri žuta kartona, dok su Nikola Babić i David Vuković roviti, ali će najvjerovatnije biti u kombinaciji za prvi tim. Imamo dovoljno alternativa na svim pozicijama, tako da, bez obzira na ovo, očekujem da i drugi put ove sezone pobijedimo Novograđane - nastavio je Škorić.

On je prošlog ljeta došao u redove Laktaša i trebalo je da bude jedna od uzdanica kluba u povratničkoj sezoni u prvoligaško društvo.

- Tada je svima u klubu prvenstveni cilj bio da se što prije obezbijedi opstanak, ali počeli smo da pružamo dobre partije i nižemo odlične rezultate. Veoma smo efikasni, što se vidi i na listi strijelaca prvoligaškog karavana. Bojan Marković je trenutno prvi strijelac lige sa 16 pogodaka, a i ja sam u samom vrhu sa 13 golova. Međutim, manje je bitno ko trese mreže, važnije je da pobjeđujemo - rekao je Škorić, koji je karijeru počeo u Kozari iz Gradiške.

Da su Laktaši svojevrsno osvježenje u prvoligaškom društvu, govori i činjenica da su stigli do polufinala Kupa Srpske “Dr Milan Jelić”.

- Predstoji nam dvomeč sa Krupom, biće to za nas veliki izazov, ali vjerujem u našu kompaktnost i očekujem prolaz u finale. Želja svih u klubu je da se osvoji ovaj trofej i učinićemo sve da tako i bude - dodao je Škorić.

Premijer liga

Po riječima fudbalera Laktaša Ognjena Škorića, realno je da ovaj klub pokuša osvojiti titulu u šampionatu Srpske, što bi značilo i povratak u Premijer ligu poslije punih 14 godina.

- Vjerujem da ćemo već tokom ljeta krenuti u sprovođenje tog plana. Imamo dobru ekipu, stadion je sve funkcionalniji, ulaže se mnogo u infrastrukturu i vjerujem da ćemo u narednoj sezoni jurišati na prvo mjesto - rekao je Škorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana