Novi veliki posao u najavi: Real želi Rodrija 2025. godine

GS
Novi veliki posao u najavi: Real želi Rodrija 2025. godine

BEOGRAD - Sezona 2024/2025. je tek počela, a Real Madrid već ima jedno obezbijeđeno pojačanje za naredno ljeto i još jedno u planu.

Alfonso Dejvis stiže iz Bajerna kao slobodan igrač pošto je odbio da produži ugovor sa Bavarcima, ali mnogo veći posao trebalo bi da bude dovođenje Rodriga Ernandeza - Rodrija.

Španski reprezentativac primarni je cilj predsjednika Madriđana Florentina Pereza i sportskog sektora sa šefom skauting službe Đunijem Kalafatom i trenerom Karlom Anćelotijem na čelu. A kada u Realu nešto požele, uglavnom to i dobiju. Posljednji primjer je Kilijan Mbape na kog su se navijači načekali nešto duže nego inače, ali je doveden bez obeštećenja. Za Rodrija će Madriđani morati nešto i da plate pošto mu ugovor sa Mančester sitijem važi do ljeta 2027. Sigurno je da ga se “građani” neće lako odreći, međutim, pomenuti list navodi da je njegov stav da će u slučaju odlaska sa “Etihada” preći jedino na “Santijago Bernabeu”.

Iako je dobar dio fudbalskog stasavanja proveo u Atletiko Madridu prije nego što je otišao u Viljareal, kasnije je i proveo jednu sezonu u “crveno-bijelom” dijelu Madrida. Poslije odlaska Tonija Krosa u penziju i sa Lukom Modrićem u posljednjoj godini ugovora, u “kraljevskom” klubu žele da nađu novog lidera veznog reda. Trenutno tu ulogu ima Orelijan Čuameni, ali Rodri bi donio daleko veće iskustvo, a i riječ je o najboljem igraču minulog Evropskog prvenstva.

U slučaju dolaska, španski reprezentativac bi imao napunjenih 29 godina, tako da bi mogao da bude višegodišnje rješenje. U prilog Madriđanima ide i to što Mančester siti nije uspio da ubijedi Rodrija da pregovara o novom ugovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana