Novi trener Laktaša uvjeren: Premijer liga nije nedostižna

Darko Pašagić
Novi trener Laktaša uvjeren: Premijer liga nije nedostižna

LAKTAŠI - Novi trener Laktaša Slobodan Starčević, koji je ekipu preuzeo poslije dva startna poraza, u izjavi za “Glas Srpske” naglasio je da se ne boji izazova i da vjeruje da je njegov novi tim sposoban ne samo da se bori za titulu, već i da je osvoji.

Pred početak sezone Laktašani su po mnogima bili najveći kandidat za osvajanje prvog mjesta, ali početak Prve lige obilježila su njihova dva poraza, što je bio razlog za sporazumni prekid saradnje sa Miljanom Bajićem, koji je na klupi ovog kluba bio posljednje tri i po godine. Čelnici kluba brzo su reagovali i umjesto njega imenovali Starčevića, koji je do tada bio na kormilu Borca iz Kozarske Dubice sa kojim je na startu zabilježio dvije pobjede i “ostavio” ih na liderskoj poziciji.

- Uživao sam radeći sa čelnim ljudima u Borcu i igračima koje sam selektirao u dva prelazna roka, ali je došlo vrijeme za nove izazove, koji su realno daleko ambiciozniji. Sama činjenica da je cilj Laktaša osvajanje titule i plasman u Premijer ligu daje mi novu energiju ne samo da pokušamo da je ostvarimo, već i da u tome uspijemo - naglasio je Starčević.

Iako je ekipa u prva dva kola doživjela dva neuspjeha i trenutno je “fenjeraš” prvoligaškog karavana iskusni stručnjak smatra da je sve to još uvijek lako dostižno.

- Imamo dovoljno vremena i dovoljno bodova u opticaju ne da stignemo ostale, nego da ih i prestignemo i da kroz ovaj naredni period publiku uveselimo svojim dobrim igrama i rezultatima. Obećavam težak rad, ali taj težak rad biće sigurno nagrađen uspjehom i kroz taj uspjeh će sve teško biti zaboravljeno jer ćemo svi biti veseli i zadovoljni. Sigurno je da nas čeka mnogo izazova, ali najvažnije je da krenemo sa pobjedama, jer samo tako možemo da pravimo pomak na tabeli - rekao je Starčević.

Kao najveće rivale u borbi za titulu izdvojio je tri ekipe.

- Rudar Prijedor je uvijek opasan jer imaju dobru ekipu, ali i veliku podršku grada, Zvijezda 09 će sigurno željeti ekspresno da se vrati među premijerligaše, a tu je i trebinjski Leotar, koji ima uvijek visoke ambicije. Dobro je u ovom trenutku što su sva tri ova kluba u prva dva kola ostvarila polovičan uspjeh tako da nam nisu mnogo odmakli - nastavio je Starčević.

Smatra da će se veoma brzo uklopiti u novu sredinu, jer većinu igrača dobro poznaje.

- Sa dosta njih sam sarađivao u ranijim klubovima, protiv većine ostalih u mojoj bivšoj ekipi bili su rivali, tako da tu ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Svi zajedno moramo da budemo na istoj talasnoj dužini, sve sa samo jednim ciljem, a to je da titula ponovo dođe u Laktaše i da se u ovom gradu od naredne sezone igra premijerligaški fudbal - dodao je Starčević.

Ljubić

Laktaši će u trećem kolu prvoligaškog karavana u subotu od 17 časova ugostiti prnjavorski Ljubić, koji je u prva dva kola ostvario polovičan učinak.

- Iako nisu iz samog vrha prvoligaškog fudbala uvijek se protiv njih mora igrati oprezno. Sa njima sam u pripremnom periodu odigrao dvije kontrolne utakmice i iz sezone u sezonu su sve bolji i organizovaniji. Međutim, u ovom susretu jedini nam je izbor pobjeda - naglasio je novi trener Laktaša Slobodan Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana