Novi premijerligaš iz Srpske doživio prvi poraz!

Darko Pašagić
Novi premijerligaš iz Srpske doživio prvi poraz!

PRNjAVOR - Fudbaleri Ljubića u 31. kolu Prve lige Republike Srpske savladali su novog šampiona Radnik iz Bijeljine sa 2:1 i tako novom premijerligašu, koji je titulu osigurao u prošloj prvenstvenoj rundi, nanijeli prvi ovosezonski poraz.

I prije susreta se znalo da su domaćinu bodovi jako bitni u borbi za opstanak, tako da su u susretu ušli prilično oprezno. S druge strane, Bijeljinci su željeli da nastave niz bez poraza ove sezone u prvenstvu.

Na prvi pogodak se čekalo sve do 60. minuta kada je mrežu golmana Prnjavorčana Alekse Stupara zatresao Dejan Živković. Tada se činilo da će bodovi otići iz Prnjavora.

Međutim, u samo sedam minuta veoma nesigurni arbitar Milan Simić dosudio je dva penala za Prnjavorčane. Neumoljiv sa bijele tačke u oba navrata, prvo u 68, a onda i u 75. minutu bio kapiten Prnjavorčana Aleksandar Žižak, koji je sa ova dva pogotka stigao do 12 postignutih golova u ovoj sezoni.

Prilikom dosuđivanja igrači bijeljinskog tima imali su mnogo toga šta da kažu glavnom arbitru pa su u kratkom vremenu čak četiri fudbalera zaradila žute kartone.

U Radniku po okončanju utakmice nisu krili nezadovoljstvo Simićevim dijeljenjem pravde i najavili su da će izdati saopštenje.

Iako su došli do sva tri boda izabranici Vladanka Komlenovića i dalje se nalaze u grupi ugroženih klubova, kojima prijeti ili da se presele u niži rang, ili da po okončanju sezone moraju u baraž da bi sačuvali prvoligaški status.

Parovi 32. kola Prve lige Republike Srpske, koje se igra u subotu i nedjelju: Sloboda (MG) - Ljubić, Radnik - Velež, Željezničar Sport tim - Romanija, Sutjeska - Rudar Prijedor, Omarska - Slavija, Famos - Alfa Modriča, BSK - Kozara (nedjelja), Laktaši - Borac (KD), Leotar - Drina (Z).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana