Novajlija u redovima dobojske Sloge Boris Varga za "Glas ": Nisam se dvoumio oko dolaska na "Luke"

Darko Pašagić
Novajlija u redovima dobojske Sloge Boris Varga za "Glas ": Nisam se dvoumio oko dolaska na "Luke"

DOBOJ – Prvo pojačanje premijerligaša Sloge u zimskom prelaznom roku srpski internacionalac Boris Varga rekao je za "Glas Srpske" da se nije mnogo dvoumio da karijeru nastavi u redovima Dobojlija.

Ovaj 30-godišnji fudbaler, koji se najbolje snalazi na pozicijama desnog beka i desnog štopera, iza sebe ima zavidnu fudbalsku karijeru, a na "Luke" je stigao iz člana Prve lige Srbije, Novog Sada.

- U Novom Sadu sam bio od prošlog leta, a za njih sam potpisao poslednjeg dana prelaznog roka pošto sam čekao ponudu iz inostranstva, ali na kraju od toga nije bilo ništa. U prvom delu sezone odigrao sam 13 utakmica i zabeležio tri asistencije, što za jednog defanzivca i nije loše – naglasio je Varga, kojem je Sloga 11. klub u karijeri, a najduže je bio član TSC-a iz Bačke Topole za koji je igrao od jula 2018. do jula 2022. godine.

Iskusni defanzivac je istakao da ga je pomalo i iznenadio poziv šefa stručnog štaba Sloge Vlade Jagodića pred novogodišnje praznike.

- Predložio mi je da se nađemo u Novom Sadu, gde živim. Posle razgovora sa njim u kojem mi je predložio planove i klupske ciljeve nisam puno razmišljao i prihvatio sam ponudu da dođem na "Luke". Verujem da ću svojim iskustvom svom novom timu pomoći da ostvari zacrtane ciljeve – nastavio je Varga.

Po njegovim riječima prvi utisci po dolasku u novi klub su više nego dobri.

- Iskusan sam igrač i nadam se da mi neće biti teško da se priviknem. Drago mi je što sam ponovo u istom dresu kao i Srđan Grabež sa kojim sam igrao u TSC-u, dobro poznajem i još jednog Novosađanina Zorana Karaća. Tu je još nekoliko fudbalera iz Srbije, među kojima je i Dejan Vidić, tako da mi neće biti uopšte teško da se veoma brzo prilagodim na novu sredinu – rekao je Varga.

Sa Dobojlijama je potpisao ugovor na godinu i po, a priznaje da je prije dolaska u redove Sloge malo poznavao prilike u fudbalu BiH, odnosno u Premijer ligi.

- Tek posle razgovora sa Jagodićem i načelnog dogovora počeo sam da se više interesujem za Premijer ligu. Kontaktirao sam sa nekim drugarima koji sada ili su ranije igrali u BiH i komentari su uglavnom bili više nego lepi. Svestan sam da sam doveden kao pojačanje, ali da bi se došlo do dresa prvotimca moraju pripreme da se dobro odrade. Znam da nam neće biti lako u narednih mesec i nešto dana, ali najvažnije je da me, ali i sve moje nove saigrače, mimoiđu povrede. Očekujem da će tako i biti i da će proleće, kao i jesen biti uspešni za Slogu – dodao je Varga. 

Karijera

Boris Varga rođen je 14. avgusta 1993. godine uz Vrbasu. Poslije igranja za Hajduk 1912 iz Kule prešao je Inđiju, potom je igrao za novosadski Proleter, ČSK Čelarevo, Napredak iz Kruševca, Bačku iz Bačke Topole, TSC, jermensku Pjunik, niški Radnički i Novi Sad iz kojeg je došao redove Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana