Nišić: Pobjeda za miran odlazak na pauzu

Darko Dragičević
Nišić: Pobjeda za miran odlazak na pauzu

BANjALUKA – Fudbaleri Borca su u seriji odličnih rezultata. Banjalučani su postavili klupski rekord sa sedam vezanih pobjeda i taj niz žele da nastave na gostovanju u Gabeli.

Jedan od igrača koji dobija sve veću minutažu u timu Vinka Marinović je i Jovan Nišić. Vezni fudbaler je došao iz Francuske gdje je imao povredu i gdje nije značajnu minutažu.

U Banjaluci se brzo privikao na saigrače, dobio šansu protiv Širokog brijega i u potpunosti je iskoristio te se  nametnuo stručnom štabu kao opcija u veznom redu.

Nišić ističe da je za njega najvažnije da ima minutažu i da je sigurno da može još bolje

- Iskreno sam presrećan jer nakon dužeg perioda neigranja, uželeo sam se fudbala i pobeda. Saigrači su mi olakšali debi slavili su na veoma teškom gostovanju u Širokom Brijegu, gdje smo izgledali kao prava ekipa i bili smo kompaktni svih 90 minuta pa nas nisu uopšte ugrozili ni u jednom momentu ozbiljnije. Odigrali smo odlično. Na to se nadovezala pobeda ovde protiv Veleža , tako da nisam mogao da poželim bolji i uspešniji povratak na teren, te debi za Borac. Hteo bih da izrazim veliku zahvalnost saigračima, stručnom štabu i ljudima u klubu jer su me sjajno primili i za kratko vreme se osećam kao kod kuće- istakao je Nišić.

Borac je u seriji pobeda u prvenstvu BiH kojima je došao na prvu poziciju koju želi da sačuva do kraja. Do reprezentativne pauze Banjalučani imaju gostovanje u Gabeli kod povratnika u elitno društvo ekipe GOŠK-a. U dosadašnja četiri meča ova dva rivala u Gabeli u Premijer ligi nije bilo remija. Borac je slavio dva puta koliko su bili uspješni i domaćini

-Serija dobrih rezultata je donela samopouzdanje i dodatno popravila ionako odličnu atmosferu. Želimo da nastavimo u istom ritmu i u nedelju. Naše ambicije  su da na svakom meču idemo na pobedu. Naravno neće biti lagan meč, nijedan nije posebno ako se ne uđe kako treba. Imamo kvalitet i mislim da uz pravi špristup i neke taktičke zamisli možemo da stignemo do tri boda. To bi bio lep uvod u pauzu i derbije koji slede nakon toga. Kad si prvi svi protiv tebe žele da pruže maksimum da te pobede i skinu sa trona. Ali na nama je da to izdržimo i iznesemo pritisak do kraja – dodao je Nišić.

Bivši kapiten Voždovca ističe da hvata ritam i da navijači Borca u narednom periodu mogu da očekuju još bolje partije.

-Sigurno je da mi nedostaje utakmica. Nisam još u pravoj formi, imao sam možda i previše treninga u prošlosti ali treba mi mečeva i siguran sam da ću kroz odigravanje takmičarskih mečeva biti sve bolji. Nakon pauze sam zadovovoljan izdanjima, veoma sam blizu tom optimumu ali mislim da mogu još dosta da ponudim ekipi da budemo još bolji – poručio je ovaj fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana