Nikola Srećković za “Glas”: Uz navijače do pobjede protiv Željezničara

Darko Pašagić
Nikola Srećković za “Glas”: Uz navijače do pobjede protiv Željezničara

BANjALUKA - Ofanzivni vezni igrač Borca Nikola Srećković rekao je za “Glas Srpske” da je saigračima i njemu potrebna velika podrška sa tribina u današnjem derbiju 10. kola Premijer lige BiH u kojem Banjalučani od 19.45 časova na Gradskom stadionu dočekuju sarajevski Željezničar.

“Crveno-plavi” ove jeseni igraju odlično, ali to izgleda na najbolji način ne prate navijači, kojih je na tribinama znatno manje nego u prošloj sezoni, kada su Banjalučani postali šampioni.

- Pozvao bih sve naše pristalice da nas podrže u nedjelju i napune Gradski stadion, jer puno je lakše igrati pred prepunim tribinama. Sigurno je da nas čeka jako težak posao. Svi smo svesni toga, ali uradićemo sve da odigramo kako najbolje znamo i dođemo do tri boda - naglasio je Srećković, koji je ljetos postao član Borca.

Trener Mladen Žižović u ovom susretu biće lišen usluga operisanog Davida Vukovića, dok je neizvjestan nastup još rovitih Đorđa Despotovića i kapitena Srđana Grahovca.

- Pokazali smo u dosadašnjim mečevima da imamo dovoljno dugačak roster da možemo odgovoriti svim izazovima. Dosadašnji deo sezone je, po meni, bio prilično uspešan. Sve ide u pravom smeru. Ostvaren je istorijski rezultat na evropskoj sceni, osvojen i prvi, istorijski bod u grupnoj fazi Lige konferencije. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - nastavio je Srećković.

Poslije derbija sa Željezničarom Banjalučane čeka novi evropski ispit u kojem u četvrtak od 18.45 časova gostuju na Kipru kod Apoela.

- Svake godine Apoel igra evropska takmičenja i sigurno je da to nije slučajno. Nećemo nikom pretiti, ali dosadašnje utakmice, pogotovo one protiv KI Klaksvika, Ferencvaroša i Panatinaikosa daju nam za pravo da na ovo gostovanje idemo sa dosta optimizma i pokušaćemo da u Nikoziji napravimo dobar rezultat - rekao je “sedmica” Borca.

Iako je u Borcu i u Banjaluci kratko, oduševljen je kako je primljen od saigrača, ali i najvećim gradom Republike Srpske.

- Veoma brzo sam se adaptirao kao da sam ovde dugi niz godina. Zato su zaslužni svi u klubu, koji su me dočekali na najbolji mogući način. Grad je fenomenalan, sviđaju mi se ljudi, koji su prijatni. Nadam se da ću se dobrim igrama svima odužiti na najbolji mogući način - dodao je Srećković.

Ostali parovi 10. kola Premijer lige BiH: subota: GOŠK - Sloboda (13.30), Sarajevo - Velež (20.45), nedjelja: Radnik - Sloga (15), ponedjeljak: Zrinjski - Igman (18 časova), igrano u petak uveče: Posušje - Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana