Neuspješna premijera na "Lukama"

Darko P.
Neuspješna premijera na "Lukama"

DOBOJ - Fudbaleri Sloge u premijernoj utakmici u eliti BiH na stadionu "Luke" i debiju Vlade Jagodića na klupi poraženi su od Veleža sa 0:2. Dobojlije su od početka susreta imale jalovu inicjativu, ali bez ozbiljnijih prijetnji po gol Osmana Hadžikića.

Iz prve prave ozbiljnije akcije Velež je stigao do prednosti, a desilo se to u 38. minutu. Blaž Tino Lauš je cemtrirao sa desne strane, a nesporazum golmana Sloge Bakira Brajlovića i štopera Miloša Nikolića, iskoristio je Nermin Haskić i sa nekoliko metara glavom pogodio za 1:0. Od samog početka drugog dijela susreta domaći su krenuli znatno agresivnije prema golu rivala, što je omogućavalo šansu da Mostarci zaprijete iz brzih kontranapada.

Dimitrije Zajić sjajno je šutirao sa nekih 20 metara u 63. minutu, ali je golman Veleža, Hadžikić bravurozno intervenisao.

Tri minuta kasnije Mostarci su udvostručili prednost. Ovoga puta Lauš i Haskić su zamijenili uloge, a ovaj prvi je pogodio mrežu Dobojlija. Pokušao je Zajić i u 81. minutu, ali je njegov udarac završio pokraj gola. U 88. minutu Alen Dejanović je srušio Nemanju Mihajlovića, a sudija Dragan Petrović pokazao je na bijelu tačku.

Šut Mihajlovića kratko je odbio Hadžikić, na loptu je natrčao Obrad Starčević, ali je golman Veleža i ovog puta bio na visini zadatka. 

Najgora stvar je sto je Sloga nastavila da bude neefikasna. Nisam očekivao poraz u ovako sjajnoj atmosferi i zbog toga mi je izuzetno žao. Zbog toga se izvinjavam svim navijačima i svima onima, koji su se potrudili da se susret odigra na "Lukama".

Opet su za nas bile kobne greške. Ovaj poraz je veliki korak unazad, ali nema predaje. Nadam se da ćemo se u nekom od narednih mečeva iskupiti ovim vjernim navijačima - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana