Debakl srpskog selektora: Ilićev tim izgubio od "fenjeraša" 1:6

B92
Debakl srpskog selektora: Ilićev tim izgubio od "fenjeraša" 1:6

Fudbaleri Nižnjeg Novogorda koji sa klupe od skoro vodi srpski trener i legenda Partizana Saša Ilić pretrpio je najteži poraz ove sezone - 1:6.

Debakl Nižnjeg desio se na terenu posljednjeplasiranog tima lige Sočija u okviru 28. kola ruske Premijer lige. 

Ilić je tek nedavno preuzeo ekipu, klub ga je angažovao da spasi tim ispadanja iz lige što će, sada nakon ovakvog poraza, biti još teži posao.

Nije se ovakav scenario mogao naslutiti nakon uspješnog debija Ilića na klupi i egala bez golova sa moskovskim Spartakom.

Bio je to obećavajući rezultat pred posljednja tri kola sezone.

Međutim, u Sočiju se desilo pomračenje čitavog tima gostiju.

Poraz se mogao naslutiti nakon golova Kravcova i Guarirape u prvom poluvremenu, a bilo je jasno šta slijedi kada je i Marselo Alves u 66. minutu donio 3:0 Sočiju.

Labava igra gostiju raspala se u paramparčad, do kraja je pretrpila šamar preko dvostrukog strijelca Sutormina i Burmistrova, koji su stavili tačku na debakl Ilićevog tima.

Ze Turbo je potom samo ublažio poraz Nižnjeg.

Dva kola prije kraja Nižnji je van zone ispadanja ali ga čeka vrlo neizvjesna subina u preostalom dijelu sezone. Orenburg, Ural, Fakel, kao i Nižnji, imaju po 29 bodova i predstoji im grčevita borba u posljednjih 180 minuta fudbala.

Soči je otpisan, Baltika je u teškoj stiuaciji i ova dva kluba će najvjerovatnije naredne sezone igrati niži rang. Dva tima iznad njih, iz grupe u kojoj je i Ilićev Nižnji, igraće baraž za opstanak.

U posljednja dva kola Nižnji dočekuje CSKA i gostuje ekipi Krila Sovjetov.

Nižnji je inače posljednju pobjedu zabilježio početkom marta (u gostima kod Rubina).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana