Nenad Lalatović za “Glas Srpske” o napuštanju Ukrajine: Nisam dobio otkaz, sam sam otišao

Dejan Kondić
Nenad Lalatović za “Glas Srpske” o napuštanju Ukrajine: Nisam dobio otkaz, sam sam otišao

BEOGRAD - Kratko je trajala avantura Nenada Lalatovića u Ukrajini. Nepuna dva mjeseca po preuzimanju Zorje nekadašnji trener Borca napustio je Ukrajinu.

Harizmatični stručnjak je sa 45 godina već kompletirao 18 angažmana, ali dva inostrana nisu potrajala. Prvo u saudijskom Al Batinu, a zatim i u ukrajinskoj Zorji. Razloge rastanka s ukrajinskim klubom nekadašnji fudbaler Crvene zvezde otkrio je u razgovoru za “Glas Srpske”.

- Prvo hoću da kažem da Nenad Lalatović nije dobio otkaz kako se piše. Sam sam otišao, jer predsednik nije ispoštovao naš dogovor. Obećao mi je da neće prodati našeg najboljeg igrača i ukrajinskog reprezentativca Nazarija Rusina, a to je učinio. Za 2.500.000 evra prodao ga je u Sanderlend. Kada sam video da ga nema među ostalim članovima tima, rečeno mi da se leči od lakše povrede. Tek pred poslednju prvenstvenu utakmicu saznao sam celu istinu. Dalje, tražio sam da mi dovedu dvojicu fudbalera koji su nam bili izuzetno potrebni za evropske utakmice. Reč je o jednom reprezentativcu Paname, kao i članu nacionalnog tima Nigerije. S postojećim timom, ostali smo bez bilo kakve šanse da nešto napravimo u Evropi. Zatim, nisu nam isplaćene premije za Ligu Evrope iako nam ih je predsednik obećao. Rekao nam je: “Imate plate, to vam je dovoljno. Ovde ste vi da meni pravite pare, a ne da ja trošim na vas svoj novac”. Meni je ostao dužan jednu platu. Da sam dobio otkaz morao bi mi isplatiti tri. Rekao sam mu, kad mi isplati platu, zvanično će dobiti potpisan otkaz. Moji igrači su plakali kada sam im rekao da idem - u dahu je ispričao Lalatović.

Naravno, veliki problem bila su i ratna dejstva.

- Vrlo je stresno raditi u Ukrajini. Zbog igranja u Evropi po 20 sati bili smo prinuđeni da provodimo u autobusu, nekoliko sati samo smo gubili na granicama. To nas je iznurivalo. Da bi ukrajinski tim igrao evrokupove mora imati bar dve ekipe, jednu koja igra prvenstvo, a druga Evropu. Ja sam imao samo 18 igrača. Uz to, svakodnevni zvuk sirena za opasnost je poseban stres. Sirene zaustavljaju treninge i odlazi se s terena, a isto važi i za utakmice... Noćima zbog njih nisam spavao - rekao je Lalatović.

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije otvoren je za novi angažman.

- Volim da radim, nemam problem ponovo da vodim ekipu iz Republike Srpske, odnosno BiH, isto tako i Ukrajine, ali samo ekipu koja ne igra u Evropi. A jasno je da najviše volim raditi u Srbiji. Videćemo šta će biti - zaključio je Lalatović.

Samo jedna pobjeda

Zorja je pod vođstvom Lalatovića u pet utakmica upisala samo jednu pobjedu te su ostvarili dva remija i upisali dva poraza. Tim iz Luganska nalazi se na 11. mjestu na prvenstvenoj tabeli, a klubu se smiješi i eliminacija iz Evrope. Praška Sparta s prednošću od 2:0 dolazi pred revanš susret plej-of faze Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana